Wat wordt er bedoeld met achterland?

Wat wordt er bedoeld met achterland?

Het achterland is het gebied (landwaarts) achter een dijk.

Welke landen of delen ervan vormen het achterland van Nederland?

Het achterland is niet alleen het oosten van Nederland maar ook Duitsland en andere landen. Dit is handig voor bijvoorbeeld Duitsland want anders moeten de schepen om Denemarken heen naar een hele noordelijke haven vanwaar ze nog waarschijnlijk een heel eind naar het zuiden moeten.

Waar ligt het achterland?

het gebied aan de landzijde van een zee- of luchthaven, waarheen personen of vracht gaan of waaruit ze worden betrokken. Vaak wordt met achterland het afzetgebied van een zeehaven bedoeld.

Is Nederland een achterland?

Het gebied waar goederen of passagiers vanuit een centraal verzamelpunt naar toe worden gebracht. Bijvoorbeeld: het Ruhrgebied is het achterland van Rotterdam.

Wat zijn de drie grootste havens van West Europa?

Top 10 havens in Europa 2015 (metrische tonnen goederenoverslag)

Ranglijst Europa Ranglijst Wereld Haven / Stad
1 5 Rotterdam
2 17 Antwerpen
3 29 Hamburg
4 41 Amsterdam

Wat is het achterland van een haven?

het land dat er achter ligt, meestal aangeduid gezien vanaf zee. Voorbeeld: `De goederen die in de haven kwamen werden vervolgens het achterland in vervoerd. Gebieden waarmee een zeehaven goederenstromen uitwisselt via de fijnmazige vervoerssystemen van rail, weg, binnenvaart, kustvaart en pijpleiding.

Welke rol speelt de Rijn in het achterland van Rotterdam?

De haven van Rotterdam dankt haar grootte aan de ligging aan de monding van de Rijn. Daardoor ligt een achterland met zo’n 460 miljoen inwoners binnen bereik. Van hieruit worden goederen vervoerd naar onder andere het Ruhrgebied in Duitsland, Engeland en Antwerpen in Vlaanderen.

Hoe is Rotterdam verbonden met zijn achterland?

https://www.youtube.com/watch?v=IRDNLtDQcBg

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven