Waar is een zakdoek van gemaakt?

Waar is een zakdoek van gemaakt?

Een zakdoek is een doek van stof of papier (in het laatste geval ook tissue genoemd) om in te niezen, de neus in te snuiten, of om handen en gezicht mee af te vegen. Een papieren zakdoek (of papieren servet, of doekje van een keukenrol) wordt meer algemeen gebruikt om iets schoon en/of droog te maken.

Hoe worden zakdoekjes gemaakt?

Een papieren zakdoek(je), ook tissue genoemd, is een zakdoek gemaakt van nieuwe of gerecycleerde papierpulp. Het gebruik van een tissue is hygiënischer dan dat van een stoffen zakdoek, omdat een tissue na gebruik meestal weggegooid wordt zodat er met de bacteriën uit de neus minder kans is op verdere besmetting.

Hoe groot is een papieren zakdoekje?

De papieren zakdoekjes zitten verpakt in een doos met 40 dispenserdoosjes van elk 100 zakdoekjes. De zakdoekjes hebben een afmeting van 21 cm x 21 cm en ze zijn bovendien voorzien van het Europese Ecolabel.

Waarom papieren zakdoekjes?

Maar dat wil niet zeggen dat het nog in leven is. Daar is veel minder onderzoek naar gedaan.” Je kunt als vuistregel nemen dat zolang het snot of slijm niet is opgedroogd, pakweg een uur, het virus overdraagbaar is, stelt Voss. Dat is de reden waarom papieren zakdoekjes de voorkeur hebben.

Wat is beter snuiten in een echte zakdoek of in een papieren tissue?

Het wordt onhygiënisch gevonden om je neus te snuiten, en je zakdoek met snot daarna weer in je zak te stoppen. Als je verkouden bent, is er bovendien meer kans dat je je eigen bacillen weer inademt. ‘Gebruik bij voorkeur een papieren zakdoek of tissue en gooi deze na één keer gebruik weg. ‘

Welke stof voor zakdoeken?

Kies voor katoen om een functionele zakdoek te maken. Als je een zakdoek wilt waar je je neus in kunt snuiten en je gezicht mee kunt afvegen, dan is katoen het beste materiaal. Je kunt kiezen uit verschillende soorten bedrukt en effen katoen om een zakdoek te maken. Katoen is tevens de goedkoopste optie.

Waarom geen stoffen zakdoek?

Dat komt omdat de productie van katoen en het weven van de zakdoek erg veel energie kosten en daarom een grote impact op het milieu hebben. Het gebruik van papieren zakdoekjes is vijf tot zeven keer duurzamer dan stoffen zakdoeken. Wanneer je trouwens tissues uit een doos gebruikt, ben je nog duurzamer bezig.

Waarom geen stoffen zakdoek gebruiken?

Welke papieren zakdoekjes zijn het beste?

De klassieke A-merken Tempo & Kleenex eindigen bovenaan de favorietenlijstjes van onze loopneuzen, en zitten tòch maar in de middenmoot qua prijs. En de top 3 wordt vervolledigd door de zakdoekjes van Everyday van bij Colruyt die per zakdoekje het allergoedkoopst zijn te samen met Floralys van Lidl.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven