Kan een traplift altijd geplaatst worden?

Kan een traplift altijd geplaatst worden?

Een traplift is vrijwel altijd mogelijk. Alleen als u een extreem smalle trap heeft, smaller dan 62 cm, kan er geen traplift worden geplaatst. Doordat Handicare het ruimste assortiment trapliften beschikbaar heeft, hebben wij bijna altijd een oplossing. Zelfs tot wel 200 kg draaggewicht.

Is elke trap geschikt voor een traplift?

Een traplift kan niet zomaar op iedere trap worden geplaatst. Elke trap is anders en we delen trappen daarom ook op in de volgende drie types: Rechte trappen, trappen met één bocht en trappen met meerdere bochten. Voor elke soort trap is een andere traplift en installatie nodig.

Waarom een traplift?

Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen. Het bestaat uit een rail die over de trap loopt en een stoel met elektrische motor die over de rail naar boven en beneden gaat. Een traplift is bedoeld voor mensen die moeite hebben met traplopen.

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een traplift?

Over het algemeen hebben rechte trapliften een 70 cm breedte nodig, terwijl gebogen trapliften ongeveer 75 cm nodig hebben (afhankelijk van de vorm van uw trap). In sommige gevallen kunnen leuningen, lijstwerk en andere hindernissen de breedte van uw trap verminderen.

Hoelang gaat een traplift mee?

“Bij normaal gebruik van een traplift en met voldoende onderhoud gaat een traplift zeker 10 jaar mee. Dat heeft te maken met de slijtage van onderdelen en het mechanisme. Daarbij is de levensduur uiteraard afhankelijk van hoe vaak de traplift gebruikt wordt. Onderhoud vindt jaarlijks plaats.”

Wat zijn goede trapliften?

In ons land zijn er 6 beste merken trapliften. Dit zijn Otolift, TK (voorheen ThyssenKrupp), Stannah, Handicare, Triwa en Smienk. De modellen van deze merken worden ook geleverd door leveranciers zoals 123, Rotonlift, TipTop, PractiComfort en RecentLift. Zij leveren kwaliteit trapliften op maat.

Hoe duur is ongeveer een traplift?

Een traplift voor een rechte trap heeft gemiddeld een nieuwprijs van € 2.750 – € 3.500. Vervolgens zijn er trapliften die speciaal geschikt zijn voor trappen met één bocht. De gemiddelde nieuwprijs voor dit type traplift ligt rond de € 5.000.

Wat is de breedte van een trap?

De minimale breedte van een trap verschilt voor nieuwbouw en bestaande bouw. Volgens het bouwbesluit moet een trap voor nieuwbouw minimaal 0,8 meter breed zijn. Voor bestaande bouw moet een trap minimaal 0,7 meter breed zijn.

Wat kost een 2e hands traplift?

Een tweedehands traplift kost gemiddeld tussen de €1.700,- en €4.000,-. De prijs is afhankelijk van alle eerdergenoemde opties. Wij kunnen u via onze website geen exacte prijs voor een traplift geven. Omdat we bijvoorbeeld niet weten welke vorm uw trap heeft of wat uw voorkeuren zijn.

Wat kost een accu voor een traplift?

€ 16,99

Accu capaciteit 18 Ah
Capaciteit 18 Ah
Output voltage 12 V

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven