Hoe heet de therapie met naalden?

Hoe heet de therapie met naalden?

Dry needling is een behandeltechniek, waarbij een zeer dunne naald in huid en spier gestoken wordt. Deze techniek is uiterst effectief voor behandeling van myofasciale pijn en triggerpoints.

Kan dry needling kwaad?

Net als andere behandelmethodes kent dry needling enkele mogelijke bijwerkingen. De meest voorkomende is een gevoel van spierpijn in de behandelde spier. De duur en intensiteit van de spierpijn verschilt van persoon tot persoon. Ook kan het voorkomen dat tijdens de behandeling een klein bloedvaatje aangeprikt wordt.

Hoe lang rust na dry needling?

Ook is het aanspannen van de net behandelde spieren wat pijnlijk. Na een nachtrust voelt het al een stuk beter maar nog wel beurs. De napijn neemt geleidelijk af en kan tussen de 1 en 5 dagen duren. Daarna treedt een merkbare verbetering op, met name de eerder ervaren uitstralende pijnklachten nemen (aanzienlijk) af.

Wat is beter dry needling of acupunctuur?

Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet. Die blijven daar enige tijd zitten en invloed hebben op de ‘energie’ in het lichaam. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld.

Hoe vaak mag je dry needling doen?

Dry needling vindt in principe 1 keer per week plaats en na 2 á 3 sessies wordt de behandeling geëvalueerd. Indien sprake is van een positief effect, dan kan de behandeling herhaald worden. Indien er geen effect is, dan zal de behandeling niet herhaald worden.

Waarom veel drinken na dry needling?

U kunt na de behandeling enige tijd napijn ervaren. U wordt geadviseerd om de eerste uren na de behandeling veel water te drinken. Dit om de afvoer van afvalproducten uit de behandelde spier te bevorderen.

Hoe voel je je na dry needling?

Wat kunt u voelen na een behandeling Dry Needling Na de behandeling kan de spier flink gevoelig, stijf of beurs (blauwe plek) aanvoelen. De eerste uren is dit het hevigst, ook aanspannen van de net behandelde spieren is dan pijnlijk. Na de nachtrust voelt het al een stuk beter maar nog wel beurs.

Hoe lang duurt het voor dry needling werkt?

Dry needling van een pees, peesaanhechting of litteken Het inbrengen van een naald is meestal gevoelig. Eenmaal geplaatst verdwijnt de gevoeligheid snel. De naalden blijven vervolgens 20 minuten in het weefsel zitten. Naderhand is er niet of nauwelijks reactie en kunnen beweegactiviteiten normaal worden hervat.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven