Wat is het bereik van de gitaar?

Wat is het bereik van de gitaar?

Een standaard gitaar heeft het bereik van 3 volle octaven. Het totale bereik van muziek omvat 109 tonen welke zijn onderverdeeld in 9 octaven. De octaven worden van laag naar hoog als volgt benoemd: Subcontra, Contra, Groot, klein, 1 gestreept t/m 5 gestreept.

Wat is een houtsoort voor de gitaarhals?

Houtsoort. Er worden verschillende houtsoorten gebruikt voor de gitaarhals. Vaak bestaat de hele hals uit dezelfde houtsoort, soms wordt er voor de toets een andere houtsoort gebruikt (de hals heeft dan als het ware twee lagen; bijvoorbeeld een esdoorn hals met een palisander toets). De meest gangbare houtsoort voor de hals is esdoorn (maple).

Hoe speel je de G-noten op de gitaar?

Neem je gitaar en volg volgende stappen: Kies een noot uit volgend rijtje: A, B, C, D, E, F, G. Stel dat je de G-noot hebt gekozen, speel dan op de gitaar de G-noten op alle snaren van de zesde (dikste) snaar naar de eerste (dunste snaar) en terug.

Wat is de 6de snaar van de gitaar?

Een gitaar heeft meestal 6 snaren. Die snaren worden van nylon of van staal gemaakt. Bij een klassieke gitaar wordt er bij de bassnaren nog vaak een ijzeren draadje omheen gewikkeld. De 6de snaar is de bovenste en is het dikst.

Wat zijn de snaren van een gitaar?

Snaren. Een gitaar heeft meestal 6 snaren. Die snaren worden van nylon of van staal gemaakt. Bij een klassieke gitaar wordt er bij de bassnaren nog vaak een ijzeren draadje omheen gewikkeld. De 6de snaar is de bovenste en is het dikst. Die geeft dan ook de laagste toon. Want hoe dikker de snaar, hoe lager de toon. Daaronder is de 5de snaar.

Waar komt de gitaar vandaan?

De gitaar is waarschijnlijk door de Arabieren naar Spanje gebracht. Daar komt zij dus oorspronkelijk vandaan. Tegen het einde van de 19e eeuw was de gitaar in heel Europa bekend. De gitaar noemde men de viersnarige gitaar. Gitaren van toen hadden dan ook vier paar dubbele snaren. In de 16de eeuw was de gitaar een echt volksinstrument.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven