Wat is pulsduur?

Wat is pulsduur?

Door de korte belichting (pulsen) is een zeer korte verhitting van het doelchromofoor mogelijk, waarbij de rest van het omliggende weefsel wordt gespaard. Afhankelijk van het effect dat bereikt wil worden kan de pulsduur gekozen worden van enkele nano-seconden tot milliseconden.

Wat is een Pulsje?

Puls kan verwijzen naar: in de natuur- en wiskunde: een zeer korte anomalie van een bepaalde parameter, bijvoorbeeld: puls (elektriciteit), een kortstondige spanning of stroom; elektromagnetische puls [..]

Hoe werkt een puls?

Met de kabel wordt de puls in het water enkele decimeters opgetrokken en daarna losgelaten waardoor deze op de bodem valt. Door de val op de bodem raakt sediment daaruit los. Het optrekken zuigt ook sediment uit de bodem wat in suspensie gaat. Het op- en neerbewegen van de puls wordt pulsen genoemd.

Wat doet een Pulsmeter?

Een pulsschakelaar, ook wel pulsdrukker of druk- of momentschakelaar genoemd, is een schakelaar die direct terugveert wanneer de schakelaar wordt losgelaten. De verbinding wordt dus direct verbroken wanneer de schakelaar wordt losgelaten.

Wat is een Pulsmeter?

Een elektrische puls is een kortstondige elektrische spanning of stroom. De elektrische puls is de basis van de digitale techniek, waarbij een positieve puls een digitale “1” kan representeren en de pauze (geen puls of een negatieve puls) een digitale “0”.

Wat is een Grondwaterpuls?

Een puls wordt ook wel bron, waterput of grondwaterpuls genoemd. Een bron pulsen wordt gedaan om grondwater te onttrekken. De puls wordt in de grond geplaatst en bestaat uit drie delen. Het eerste deel is een pvc-buis waar kleine gaten in zitten zodat het grondwater naar binnen stroomt.

Hoe werkt een Waterpuls?

Een waterput of ook wel waterwinput is meestal een gegraven of geboord gat in de grond om grondwater te kunnen gebruiken. Daar wordt het grondwater dan meestal door watervaste lagen van klei opgesloten. Als men dan in een vallei van zo’n berghelling een put graaft loopt het water de vallei in en loopt de put vol.

Hoe werkt een EMP bom?

Een EMP is een enorme hoeveelheid niet-dodelijke Gammastraling die reageert met een magnetisch veld waardoor een elektromagnetische schokgolf ontstaat. De Sunday Times schrijft dat deze golf elektrische apparaten en schakelingen kapot kan maken, zoals materiaal gebruikt in Iraanse nucleaire installaties.

Wat is een Pulsuitgang?

Met de pulsteller kun je het gas-, water- of elektriciteitsverbruik of de elektriciteitsproductie opvolgen. De module heeft drie pulsingangen zodat je het met maximaal drie meters kunt verbinden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven