Welke maand jasmijn planten?

Welke maand jasmijn planten?

Je kunt deze klimplant het beste planten bij zacht weer in de maanden tussen oktober en april. Vergeet hierbij niet de plant water te geven na het planten. Voor de bemesting kun je het beste organische mest gebruiken.

Hoe plant je een jasmijn?

De jasmijn doet het goed in alle grondsoorten. Zorg dat bij het planten het gat in de grond iets ruimer is dan de kluit van de plant. Zet de plant in het gat en vul waar nodig de gaten op met tuinplantengrond. Druk de bodem aan zodat de plant goed in de grond zit en geef voldoende water en eventueel nog wat extra mest.

Is de plant jasmijn winterhard?

Zoals bij alle Mediteriane en exotische planten is de belangrijkste vraag of de Sterjasmijn winterhard is. En hierover is er goed nieuws: de Sterjasmijn geldt tot -10˚C als winterhard. Dat betekent dat hij bij de huidige winters prima in de tuin geplant kan worden.

Welke maand Toscaanse jasmijn snoeien?

Bodemverbeterend middel (Vivimus voor alle tuinplanten)

Standplaats / Lichtbehoefte Half Schaduw, Zon
Wintergroen Ja
Bloeiperiode mei, juni, juli, augustus, september
Bloeikleur wit
Snoeimaand oktober

Hoe snel groeit jasmijn?

In het eerste jaar groeit hij vrij langzaam maar na enkele jaren kan hij wel tot 100 cm per jaar groeien. In de winter terughoudend zijn met water geven. En vanaf het voorjaar mag er maandelijks een kleine hoeveelheid mest gegeven worden tot september.

Kan Kamerjasmijn buiten?

Tijdens de zomermaanden kan je kamerjasmijn gerust buiten in de tuin zetten. Kamerjasmijn heeft tijdens de groeiperiode veel water nodig. Begiet de plant liever met regenwater dan met leidingwater.

Kan een Kamerjasmijn buiten?

Is jasmijn vorstbestendig?

Na een strenge winter kan de jasmijn flink terug vriezen of zelfs helemaal bevriezen, ze kunnen temperaturen tot -10 verdragen. Snoei na de winter de bevroren takken terug.

Wat is Gewone Jasmijn?

Jasminum officinale is een andere soort jasmijn, vooral bekend vanwege de fantastische bloemengeur. De Nederlandse naam is gewone jasmijn of bruidstranen.De witte bloemen verschijnen in grote hoeveelheden van juni tot in september. De essentiële olie van gewone jasmijn is een geliefd onderdeel van vele parfums.

Wanneer bloeit de Jasmijn in de tuin?

Afhankelijk van het soort jasmijn behoudt of verliest deze zijn blad. De bloemen bloeien meestal in een witte kleur, de winterjasmijn daarentegen siert de tuin in de winter met felle gele bloemen. Waar moet je de jasmijn planten? De jasmijn kun je planten in alle grondsoorten, van neutraal tot zure of kalkrijke grond.

Wat is Jasmijn klimplant?

Jasmijn is een prachtige mediterraanse klimplant afkomstig uit de Himalaya en andere gematigde gebieden in China. Van deze populaire tuinplant bestaan maar liefst 200 verschillende soorten in allerlei kleuren waaronder: witte, groene en gele tinten.

Wat zijn de bloemen van deze Jasmijn?

De bloemen van deze plant kenmerken zich doordat de bladeren in de vorm van een windmolen gerangschikt zijn. Het is geen snelle groeier, waardoor deze ook prima in een kleinere tuin of ruime pot gepoot kan worden. Staat ook bekend als: Klimjasmijn, Italiaanse jasmijn. Bloeitijd: Mei t/m september.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven