Waarom outplacement?

Waarom outplacement?

Door een outplacementtraject ontstaat er een duidelijk einde van het dienstverband. Outplacement is onderdeel van de ontslagregeling. Hierdoor worden dure ontslagprocedures of ontslagvergoedingen voorkomen. Door outplacement is er vaak minder ziekteverzuim en een positieve werkhouding.

Welke kosten mag je in mindering op Transitievergoeding?

Kosten die tijdens het dienstverband zijn gemaakt om de werknemer te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan, mogen door de werkgever in mindering worden gebracht op de transitievergoeding. Dit zijn bijvoorbeeld kosten die gemaakt zijn voor outplacement of scholing bij dreigend ontslag.

Kan een werknemer outplacement weigeren?

​De werknemer kan het outplacementaanbod van de werkgever aanvaarden of weigeren. Bij weigering kan er in sommige gevallen wel een sanctie volgen. In een aantal gevallen ben je vrijgesteld van outplacement.

Wat is een outplacement traject?

Outplacement is een traject waarbij een externe partij je helpt bij het op zoek gaan naar een nieuwe baan. In plaats van ‘alleen’ een ontslag onderga je een coachingstraject waarbij alle stadia, van het accepteren van een ontslag tot aan de slag gaan bij je nieuwe job, aan bod komen.

Hoe moet ik outplacement weigeren?

Een vrijstelling van outplacement houdt in dat u:

  1. geen outplacement moet vragen indien uw werkgever geen spontaan aanbod heeft gedaan;
  2. indien de werkgever toch spontaan outplacement aanbiedt, het aanbod mag weigeren zonder gevolgen voor uw recht op uitkeringen.

Hoe ziet een outplacement traject eruit?

Het outplacementtraject start met een intakegesprek waarin jouw persoonlijke situatie in kaart wordt gebracht. Vervolgens wordt er een plan van aanpak opgesteld die de basis vormt van het traject. In het plan van aanpak staan de activiteiten vermeld die je helpen bij het verkrijgen van een nieuwe baan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven