Wat voor hout kan in badkamer?

Wat voor hout kan in badkamer?

Wanneer je hout gebruikt voor de zitbank in de douche of als afwerking tegen het bad, kies je best voor een tropisch hardhout. Die rot niet in vochtige ruimtes. De meest gebruikte houtsoorten hiervoor zijn teak, iroko, ipé en merbau. Het voordeel van deze houtsoorten is ook dat je ze niet hoeft te behandelen.

Kan grenen in de badkamer?

Je kan het nog zo goed behandelen, als de omstandigheden in de ruimte waar het hout wordt gebruikt niet goed zijn, dan kan het alsnog gaan werken of rotten. Houd er daarom rekening mee dat je de ruimte waar je het hout gebruikt goed ventileert.

Kan Mangohout in de badkamer?

Officieel is dit mangohouten badkamermeubel een dressoir, maar hij is ook meer dan geschikt als badkamermeubel. Dit meubel geeft uw badkamer door de zeer warme uitstraling van het mangohout een warme sfeer. Ook geeft dit meubel de badkamer veel sfeer omdat de structuur van het hout nooit helemaal hetzelfde is.

Kan een houten kast in de badkamer?

Om hout goed te behouden binnen de vochtige omgeving van de badkamer moet het meubel of de vloer/wand worden afgewerkt. Afwerking lak of vernis: Hout met lak of vernis is wat glanzender en daarom minder natuurlijk. Echter heb je hier minder omkijken naar omdat de lak het hout volledig beschermt tegen water.

Welke houtsoort voor badkamermeubel?

Tropisch hardhout is een duurzame houtsoort die geschikt is voor een vochtige ruimte zoals de badkamer. Voorbeelden hiervan zijn merbeau, teak of jatoba. Ook andere (fijnere) houtsoorten zijn mogelijk. Denk hierbij aan eik, kerselaar, cedar of douglas.

Is bamboe geschikt voor badkamer?

Ook bamboe heeft de gewenste houtlook en kan goed tegen vocht, wat het perfect voor de badkamer maakt.

Welk hout is geschikt voor de badkamer?

Kan eikenhout in de badkamer?

Dit betekent dus dat alle natuurlijke houtsoorten massief kunnen zijn. Voor een vochtige ruimte, zoals een badkamer, raden we aan om tropisch hardhout te gebruiken. Deze houtsoort is beter geschikt voor een vochtige ruimte dan fijnere houtsoorten zoals eiken, kerselaar, cedar of douglas.

Kan een houten vloer in de badkamer?

Een houten vloer kan heel goed in een badkamer, tenminste als je daar de multiplank voor neemt. Deze gelaagde plank heeft een drager van berkenmultiplex voorzien een een eiken toplaag. Deze plank werkt van zichzelf nauwelijks en goed rechtsreeks op beton verlijmd ligt zo’n speciaal hiervoor bestemde plank super strak.

Welk hout voor wastafel?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven