Welke master na bachelor Psychologie?

Welke master na bachelor Psychologie?

Na je bacheloropleiding Psychologie kun je bij de UvA kiezen uit verschillende Nederlands- en Engelstalige masteropleidingen, zoals Gezondheidszorgpsychologie, Psychologie, en de onderzoeksmaster. Psycholoog-zijn is niet alleen ‘kennis hebben’ maar ook een vaardigheid.

Wat na bachelor Psychologie?

De bachelor in de psychologie bereidt je voor op een masteropleiding waarin je je kennis verder verdiept. Na het behalen van je masterdiploma heb je heel wat kennis en competenties en een brede waaier aan loopbaanmogelijkheden.

Hoeveel jaar studeren psycholoog?

De bacheloropleiding Psychologie duurt drie jaar. Na het behalen van je bachelordiploma mag je de titel Bachelor of Science (BSc) voeren en kun je op zoek gaan naar een baan of doorstromen naar de masterfase. je kunt kiezen voor een eenjarige academische master of een tweejarige onderzoeksmaster.

Wat na master klinische psychologie?

Na je master Klinische Psychologie kun je als psycholoog aan de slag in bijvoorbeeld de (geestelijke) gezondheidszorg, het wetenschappelijk onderzoek of het hoger onderwijs. Afhankelijk van jouw afstudeerrichting en je persoonlijke interesses kun je terechtkomen in verschillende functies.

Wat kun je doen met toegepaste psychologie?

Als toegepast psycholoog ben je vooral op de praktijk gericht en doe je zelf geen wetenschappelijk onderzoek. De functie toegepast psycholoog is relatief nieuw binnen het vakgebied. Als toegepast psycholoog richt je je op het begeleiden, coachen, trainen en adviseren van mensen.

Wat kan je doen met diploma Toegepaste psychologie?

Na je opleiding

  • beleidsadviseur.
  • trainer.
  • marktonderzoeker.
  • preventiewerker.
  • toegepast arbeidspsycholoog.
  • medewerker werving- en selectiebureau.
  • assistent-psycholoog.
  • mediator.

Wat met diploma Toegepaste psychologie?

Waar ga je later werken? Als bachelor in de Toegepaste psychologie werk je vooral in organisaties die professionele hulp verlenen gericht op het voorkomen en inperken van psychosociale problemen en/of het optimaliseren van het (psychosociaal) welzijn van kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen.

Hoeveel kost opleiding psycholoog?

Als je deze opleiding in voltijd gaat doen, betaal je aan collegegeld per jaar € 2.083,- (wettelijk collegegeldtarief). Als je deze opleiding in 2020/2021 voltijd gaat doen, betaal je aan collegegeld per jaar € 2.143,- (wettelijk collegegeldtarief).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven