Kan je springen met een martingaal?

Kan je springen met een martingaal?

Martingaal. Deze zorgt er niet voor dat een paard minder hard gaat lopen. Deze zorgt dat het paard zijn hoofd niet extreem omhoog kan gooien. De losse martingaal is de meest voorkomende hulpteugel bij het springen.

Waarom springen met martingaal?

De werking van een martingaal is eigenlijk heel simpel. Wanneer een paard de neiging heeft zijn hoofd heel erg hoog te brengen en/of een onderhals op te zetten, kan dat ervoor zorgen dat je als ruiter geen controle meer over je paard hebt. Een martingaal helpt om dat te voorkomen.

Wat is het voordeel van rijden met een martingaal?

De martingaal voorkomt dat het paard het hoofd extreem omhoog kan brengen. Wanneer het paard het hoofd omhoog brengt zorgt de martingaal voor een hoek in de teugel, hierdoor werkt het bit neerwaarts in op de lagen en niet op de minder gevoelige mondhoeken. Zodra het paard het hoofd omlaag brengt neemt de druk af.

Wat doet een Bijzetteugel?

Bijzetteugels zijn hulpjes bij het longeren, niet zozeer bij het rijden. Ze vervangen de ruiterhand. Je kunt bijzetteugels vastmaken aan ringetjes op de longeersingel. Deze ringetjes zitten op verschillende hoogtes, het gebruik is afhankelijk van de bouw van je pony, de graad van africhting en het beoogde doel.

Waarom Staartriem paard?

Een staartriem gebruik je als het zadel verschuift tijdens het paardrijden. Staartriemen zorgen er dus voor dat het zadel stil blijft liggen op de rug van het paard. Daarmee voorkom je dat het zadel schuurplekken of drukplekken veroorzaakt bij je paard of pony.

Welke Hulpteugel gebruiken?

Een bijzettteugel is geheel van leer en heeft vaak een elastische rubberen ring in het midden. De bijzetteugel wordt voornamelijk gebruikt tijdens het longeren en zorgt voor een directe verbinding tussen de singel en het bit waarmee de hoofd-halshouding van het paard beïnvloed kan worden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven