Wat is het Besluit bodemkwaliteit?

Wat is het Besluit bodemkwaliteit?

Het Besluit bodemkwaliteit (Bbk) geeft regels voor de toepassing van grond en baggerspecie. Hiermee wordt gewaarborgd dat de kwaliteit van het oppervlaktewater en het grondwater als gevolg van de toepassing voldoende wordt beschermd.

Is schone grond een afvalstof?

Bij het vervoer van grond is vrijwel altijd sprake van het vervoer van afvalstoffen. Alleen primair zand (zoals schoon zand of grind) uit een zandwinning) wordt niet als afvalstof aangemerkt. Aan het vervoeren van producten die geen afvalstoffen zijn, worden alleen eisen gesteld als sprake is van gevaarlijke stoffen.

Wat is een nuttige toepassing?

Onder ‘nuttige toepassing’ wordt verstaan: recycling, hergebruik, terugwinning, en andere handelingen die gericht zijn op het verkrijgen van secundaire grondstoffen. Onder ‘verwijdering’ wordt volgens de EVOA verstaan: alle handelingen die niet als nuttige toepassing kunnen worden aangemerkt.

Is asfalt een bouwstof?

Onder het Besluit bodemkwaliteit (Bbk; zie ook [Beleidsblad Besluit bodemkwaliteit (grondstromen)]) valt asfalt voor het grootste deel onder de categorie V (vormgegeven bouwstof) (bestaande werken vallen onder Besluit Bodemkwaliteit: categorie V).

Wat is een BBK melding?

De melding Besluit bodemkwaliteit (Bbk) kunt u indienen via het meldpunt bodemkwaliteit (Bodem+). Op de site van het meldpunt bodemkwaliteit (Bodem+) is ook een specifieke passage is opgenomen over de Eigen Werken van RWS en de kwalibo rol van de ILT. De ILT verleent geen goedkeuring aan een melding. …

Is baggerspecie een afvalstof?

Afhankelijk van de concentratie en de gevaarseigenschappen van de verontreinigingen wordt baggerspecie ingedeeld als gevaarlijk afval (17 05 05*) of niet gevaarlijk afval (17 05 06).

Is bodemas een afvalstof?

Bodemas is het materiaal dat overblijft na verbranding van afval in een afvalenergiecentrale (AEC).

Is asfalt teerhoudend?

Bij teerhoudend asfalt is het gebruikte bindmiddel een distillatieproduct van steenkool. Dit bevat PAK’s of poly-aromatische koolwaterstoffen, een familie van organische verbindingen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Bij teervrij asfalt is het bindmiddel afkomstig van de distillatie van aardolie.

Wat is Kwalibo?

Kwalibo staat voor kwaliteitsborging in het bodembeheer. Het is één van de maatregelen om het bodembeheer te verbeteren. Kwalibo kent drie speerpunten: Kwaliteitsverbetering bij de overheid.

Wat is Bodemfunctieklasse?

De bodemfunctieklasse van het gebied bepaalt de terugsaneerwaarde. De bodemfunctieklasse en de kwaliteitsklasse bepalen de kwaliteit van de afdeklaag. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor het toepassen van grond.

Wat is Ketelzand?

Ketelzand*, een E-bodemas, is een zeer geschikt ophoogmateriaal voor zettings gevoelige gebieden, zoals de veengebieden in Nederland en zorgt voor een stabiele fundering. Door de hakerige korrelstructuur combineert Ketelzand een laag volume gewicht met een hoge stabiliteit en goede waterdoorlatende eigenschappen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven