Hoe oud is de stad Bremen?

Hoe oud is de stad Bremen?

Bremen werd voor het eerst vermeld in 782. Vijf jaar later stichtte Karel de Grote er een bisdom en werd de stad een steunpunt voor de kerstening van Noord-Europa.

Welke taal spreken ze in Bremen?

Duits is een West-Germaanse taal met rond de 95 miljoen moedertaalsprekers. Het is de officiële taal van Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland.

Waardoor is Bremen vooral bekend?

Stad met in 1994 een inwoneraantal van 647.300, 404 vierkante kilometer, in het noordwesten van Duitsland, bij de rivier de Weser. Vooral bekend onder de naam: Vrije Handelsstad Bremen. Het is Duitslands’ grootste haven na Hamburg en is een commercieel en industrieel centrum van handel in katoen, wol, tabak en koper.

Welke rivier stroomt door Bremen?

Bremen en Bremerhaven zijn twee enclaves in de staat Niedersachsen, gelegen aan de rivier de Weser. De stad Bremen ligt het zuidelijkst, zo’n 50 kilometer ten zuidoosten van Bremerhaven. Bremerhaven ligt deels aan de Noordzee.

Welke dialecten worden er in Duitsland gesproken?

Duitse talen en dialecten

  1. 1 Indeling. 1.1 Nederduits (Niederdeutsch) 1.2 Kleverlands (Kleverländisch) 1.3 Middelduits (Mitteldeutsch) 1.4 Opperduits (Oberdeutsch)
  2. 2 Voetnoten.

Wat is er leuk in Bremen?

De beste attracties in Bremen

  1. Schnoor Viertel. 2.710. Bezienswaardigheden & bijzondere plaatsen.
  2. Historische Altstadt. 1.264.
  3. Burgerpark. 650.
  4. Town Musicians of Bremen (Bremer Stadtmusikanten) 1.541.
  5. Marktplatz. 1.158.
  6. Universum Bremen. 501.
  7. Rhododendronpark Bremen. 207.
  8. U-Boot Bunker Valentin. 159.

Hoe leuk is Bremen?

Bremen en Bremerhaven zijn twee steden in het noorden van Duitsland die absoluut een aanrader zijn. Beide liggen niet heel ver van de grens en dus kon ik gewoon een weekendje weg met de trein. En ik ontdekte in een aantal dagen hoe leuk deze stad eigenlijk is. Ben je op zoek naar een stedentrip dichtbij huis?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven