Wat betekent spitten?

Wat betekent spitten?

(spitte, heeft gespit), het verkruimelen van de grond teneinde de bovenste grondlaag een optimale structuur te geven ⓔ; omspitten.

Wat betekent spitta straattaal?

(2003) (straattaal) heel goed, geweldig.

Wat is een Siep?

Jonge (ras)hond óf kleine hond zonder duidelijk raskenmerk. Komt voort uit hetTwentse dialect, met name uit het gebied ten noordoosten van Almelo. Wordt thans ook gebruikt door de ABN sprekende Twentenaar.

Wat betekent splitten?

SPLITTEN – (splitte, heeft gesplit), splitsen; ver-, indeelen; eene spleet maken (in eene pen); de loten (eener loterij) splitten, bij onderdeelen verkoopen.

Wat is doorspitten?

DOORSPITTEN, (spitte door, heeft doorgespit), voortgaan met spitten; met de spade door iets heen gaan; door spitten wonden: zijne handen doorspitten; terdege spitten: een goed doorgespitte (ook doorspitte) akker.

Wat betekent de naam Sieb?

Herkomst en betekenis Sieb Siebe is een Friese naam die is ontstaan uit Germaanse namen met als eerste deel ‘sig’ en als tweede deel een naamstam die met een b begon. ‘Sig’ betekent ‘zege, victorie’.

Wat betekend Sieb?

Sieb is een Nederlandse jongensnaam en betekent “zege, overwinning”. De naam stamt af van Sibe.

Is het splitten of splitsen?

splitten is een intensiverende vorm met verdubbeling van de medeklinker bij → splijten.

Wat is rekening splitten?

Tikkie. “Stuur me even een tikkie.” De app is inmiddels zo ingeburgerd, dat je die zin de hele dan om je heen hoort. Met Tikkie stuur je een betaallink naar je vrienden via WhatsApp. Stuur meteen als je de rekening voorschiet je betaalverzoek, dan kan het direct worden overgemaakt.

Waar komt de naam Sieb vandaan?

Sieb is afgeleid van Siebe. Siebe is een Friese naam die is ontstaan uit Germaanse namen met als eerste deel ‘sig’ en als tweede deel een naamstam die met een b begon. ‘Sig’ betekent ‘zege, victorie’.

Wat is splitten?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven