Hoe reken je vermenigvuldigen uit?

Hoe reken je vermenigvuldigen uit?

  1. Tel de cijfers van het eerste getal bij elkaar op. In dit voorbeeld is de uitkomst 12 (stap 1).
  2. Doe hetzelfde met het tweede getal. Via 11 (stap 1) kom je op 2 (stap 2).
  3. Doe hetzelfde met de berekende uitkomst. Je komt via 15 (stap 1) op het cijfer 6 (stap 2).
  4. Doe tot slot de berekening 3 x 2 = 6 (zie stap 3).

Wat is a maal B?

Machtsverheffen is herhaald vermenigvuldigen. Het bekendste voorbeeld van machtsverheffen is het kwadraat, bijvoorbeeld 42 (spreek uit: vier kwadraat). Voor het uitrekenen van het verschil tussen twee kwadraten, kun je ook deze formule gebruiken: a2 – b2 = (a + b) x (a – b)

Hoe reken je cijferend uit?

  1. Bij cijferend rekenen noteer je de getallen onder elkaar.
  2. Honderdtallen, tientallen en eenheden noteer je boven de getallen.
  3. Tel eerst de eenheden bij elkaar op, dan de tientallen, honderdtallen en duizendtallen.
  4. Cijferend rekenen lijkt op kolomsgewijs rekenen.
  5. Cijferend rekenen is handig bij sommen met grote getallen.

Hoe reken je een grote Keersom uit?

Vermenigvuldig het eerste cijfer van een van 62 met het laatste cijfer van 53, en het laatste cijfer van 62 met het eerste cijfer van 53 en tel de uitkomsten bij elkaar op: (6 × 3) + (2 × 5) = 18 + 10 = 28. Dit getal bestaat uit twee cijfers, 8 is het een-na-laatste cijfer van je antwoord en 2 onthoud je.

Is vermenigvuldigen?

Vermenigvuldigen is herhaald optellen. deze erbijsom kun je ook een keersom maken (vermenigvuldigen). Voorbeeld keersom. Je hebt 3 keer een zakje van 2 snoepjes.

Wat is maal in rekenen?

Als je een keersom maakt, ga je de getallen met elkaar vermenigvuldigen. Je hebt 4 keer een zakje van 3 snoepjes. Hier kun je de keersom bij maken: 4 x 3 = 12. Dit is een lange erbijsom en het duurt lang om dit uit te rekenen.

Wat is het kwadraat van 0 1?

Het kwadraat van een getal is een andere naam voor een getal tot de macht twee. Je krijgt het kwadraat door het getal met zichzelf te vermenigvuldigen. Als je alleen naar de gehele getallen kijkt dan krijg je het volgende rijtje kwadraten: 0, 1, 4, 9, 16, 25, 36, 49, 64, 81, 100, 121, 144, 169, 196, 225, 256.

Wat is een volkomen kwadraat?

Een getal wordt een volkomen kwadraat (perfect square) genoemd als je een geheel getal kan vinden waarvan het kwadraat gelijk is aan dat getal. Voorbeelden van volkomen kwadraten: 0, 1, 4, 9..

Wat betekent van in wiskunde?

betekent de kardinaliteit van de verzameling A. Bij eindige verzamelingen is dat het aantal elementen in de verzameling.

Waar staat de N voor?

N, symbool voor newton, de SI-eenheid van kracht. N, aanduiding voor nucleon, het verzamelbegrip voor de baryonen proton en neutron. n, symbool voor het neutron. n, symbool voor de brekingsindex.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven