Wat is een ICP aangifte?

Wat is een ICP aangifte?

Naast de btw-aangifte doet u ook de opgaaf intracommunautaire prestaties. Hier vult u alle intracommunautaire leveringen en intracommunautaire diensten in voor klanten die in andere EU-landen btw-aangifte moeten doen.

Hoe doe je een ICP aangifte?

De opgaaf ICP vindt u op het beveiligde gedeelte van onze internetsite. U kunt de opgaaf ICP indienen binnen 2 maanden na afloop van het tijdvak waarover u opgaaf doet. Deze dag staat boven aan het formulier vermeld. Hebt u in een kwartaal geen intracommunautaire prestaties geleverd?

Wat is het btw nummer van de Belastingdienst?

Uw omzetbelastingnummer (voorheen uw btw-nummer) gebruikt u bij contact met de Belastingdienst. Bijvoorbeeld als u ons een brief schrijft, de BelastingTelefoon belt of bij btw-aangiftes. Een omzetbelastingnummer ziet er zo uit: de 9 cijfers van uw BSN, letter B, 2 cijfers. Bijvoorbeeld: 111234567B01.

Wat betekend intracommunautair?

Goederen die van het ene EU-land naar het andere worden vervoerd, vallen onder het intracommunautaire goederenverkeer. Hierover hoeft u geen invoerrechten te betalen. Deze regel geldt zowel voor goederen die geproduceerd zijn in de EU als goederen uit derde landen die al zijn ingevoerd in de EU.

Welk bedrijf hoort bij btw-nummer?

In de meeste gevallen staat het btw-nummer bij bedrijven op hun website, op facturen, offertes of in hun (digitale) correspondentie. Als het nummer nergens vermeld staat, moet je dit bij hen opvragen. Het btw-nummer kun je namelijk alleen rechtstreeks van een klant of leverancier ontvangen.

Welke landen btw?

Btw-tarieven in de EU-landen

Lijst van btw-tarieven in de EU-landen (op 1 januari 2021)
Land Landcode Normaal tarief
België BE 21
Bulgarije BG 20
Cyprus CY 19

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven