Wat is ernstiger diabetes 1 of 2?

Wat is ernstiger diabetes 1 of 2?

Diabetes type 1 is een auto-immuunziekte. Diabetes type 2 krijg je als je lichaam niet meer gevoelig is voor insuline en je bètacellen minder insuline aanmaken dan nodig is. De glucose in je bloed wordt hierdoor moeilijker opgenomen in je lichaamscellen en je bloedsuiker stijgt.

Hoe erg is diabetes type 1?

De nieren kunnen ernstige schade oplopen. En ook de zenuwen en bloedvaten in de benen. En diabetes geeft ook een grotere kans op hart en vaatziekten. De behandeling van diabetes is er dus voor een heel belangrijk deel op gericht om de kans op dergelijke schade zo klein mogelijk te maken.

Wat zijn de symptomen van diabetes?

Symptomen van diabetes. Veel symptomen lijken op dingen die iedereen wel eens heeft, zoals vermoeidheid en futloos zijn. Vaak hebben mensen jarenlang niet door dat ze diabetes hebben. Want niet iedereen heeft duidelijke klachten die horen bij diabetes. Diabetes type 2 komt het meest voor en is het moeilijkst te herkennen.

Wat zijn diabetes type 1 en diabetes type 2?

De bekendste zijn diabetes type 1 en diabetes type 2. Die soorten lijken op elkaar, maar zijn heel verschillend. Dat leidt vaak tot misverstanden, waardoor veel patiënten te maken krijgen met onbegrip en verwarring in hun omgeving. Bij diabetes (suikerziekte) kan het lichaam de bloedsuiker niet meer regelen.

Wat zijn de klachten van diabetes type 1?

Symptomen van diabetes type 1. Diabetes type 1 wordt meestal snel ontdekt. Iemand met onbehandelde diabetes type 1 drinkt heel veel, valt af en voelt zich in korte tijd zo ziek dat hij wel naar de huisarts gaat. Bij diabetes type 1 zijn mogelijke klachten: veel dorst; veel plassen; afvallen zonder dat daar een reden voor is; ziek en beroerd voelen

Kan ik op diabetes testen bij de huisarts?

Op diabetes testen bij de huisarts. Herken je wat van deze symptomen? Ga dan naar de huisarts. Een test met één druppeltje bloed geeft aan of je misschien diabetes hebt. Zonder behandeling blijven er te veel suikers in het bloed zitten, dit zorgt op de lange termijn voor beschadigingen aan de bloedvaten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven