Waar woont de koningin van Denemarken?

Waar woont de koningin van Denemarken?

Paleis Moltke is de westelijke vleugel van Amalienborg en kreeg daarop de naam van de koning. Tegenwoordig is het in dienst als gastenverblijf, dat wordt opengesteld voor publiek als er niemand verblijft. De huidige koningin Margrethe II woont in paleis Schack, dat de zuidelijke vleugel vormt.

Heeft Denemarken een koninkrijk?

Denemarken is een constitutionele monarchie, waarin het staatshoofd slechts een ceremoniële functie vervult. Sinds juni 2019 is de sociaaldemocraat Mette Frederiksen premier van Denemarken.

Wie is de troonopvolger in Denemarken?

Christian Valdemar Henri John (15 oktober 2005) is de oudste zoon van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. Hij is daarmee prins van Denemarken en 2e in de lijn van troonopvolging. In Denemarken is het traditie dat de koningen om en om de namen Christian en Frederik dragen.

Hoe heet de residentie van de Deense vorst?

Met in deze aflevering: Amalienborg in Kopenhagen, de residentie van de Deense koninklijke familie. Amalienborg bestaat uit vier paleizen, en werd tussen 1750 en 1758 gebouwd in opdracht van vier adellijke Denen. Sinds 1794 is het de residentie van de Deense koninklijke familie.

Wie is de koningin van Denemarken?

Margrethe II van DenemarkenDenemarken / Koningin

Koningin Margrethe is geboren op 16 april 1940 in Amalienborg te Kopenhagen als dochter van koning Frederik IX (1899-1972) en koningin Ingrid (1910-2000). Margrethe heeft twee jongere zussen, prinses Benedikte (1944) en prinses Anne-Marie (1946). Ze wordt gedoopt op 14 mei 1940 in de Holmenskerk in Kopenhagen.

Hoe heet de residentie van Denemarken?

Amalienborg in het stadsdeel Frederiksstaden te Kopenhagen is de residentie van de Deense vorstin Margrethe II van Denemarken en haar twee zonen Frederik en Joachim met hun families. De gebouwen dateren van omstreeks 1750. Sinds 1794 wordt het paleis gebruikt als koninklijke residentie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven