Welke therapie bij jeugdtrauma?

Welke therapie bij jeugdtrauma?

Tijdens een PTSS is een trauma onderdeel van je huidige leven, na een behandeling is het er nog wel, maar is het deel van je verleden. Cognitieve gedragstherapie en EMDR zijn de meest gekozen behandelingen bij PTSS. In overleg wordt bepaald welke behandeling het beste bij je past.

Hoe genees je van een trauma?

Dit kunt u doen op de volgende manieren:

  • Laat herinneringen toe: Sta af en toe stil bij de gebeurtenis.
  • Praat erover: Praat over de traumatische gebeurtenis met mensen die u kunt vertrouwen, zoals familieleden of vrienden.
  • Pak uw rustmomenten: Kies bewust de momenten uit waarop u even tot rust kunt komen.

Hoe weet ik of ik een trauma hebt opgelopen?

U kunt een trauma herkennen aan gedesoriënteerd gedrag; u bent in shock, teruggetrokken, niet in staat om te reageren en u heeft last van nachtmerries. Daarnaast kunt u last hebben van lichamelijke klachten, zoals duizeligheid, een slechte concentratie, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen.

Hoe kan ik hulp bij verwerken van traumatische ervaringen?

Hulp bij verwerken van traumatische ervaringen. Een trauma of jeugdtrauma verwerken begint bij het zoeken van hulp. Vertel je verhaal aan een psycholoog of een psychiater en leg uit welke klachten je hebt. Deze psychiater/psycholoog zal wellicht ook met je familie en vrienden willen praten om een beter beeld te krijgen.

Wat is een traumatische ervaring?

De traumatische ervaring kan zorgen voor allerlei klachten zoals slaapproblemen, nachtmerries, geprikkeld zijn, schrikachtig reageren, hartkloppingen, een gespannen gevoel, duizeligheid en soms zelfs flauwvallen. Blijf niet rondlopen met een onverwerkt trauma. Zoek hulp! Hulp bij verwerken van traumatische ervaringen

Is er sprake van enkelvoudig trauma?

Er zijn twee verschillende soorten trauma’s. Bij het eerste soort is er één keer iets gebeurd wat traumatisch is geweest voor jou. Dit heet een enkelvoudig trauma. Bij het tweede soort heb je meerdere nare ervaringen gehad over een langere periode. Dit heet een meervoudig of complex trauma. Enkelvoudig trauma

Wat zijn de fases van traumaverwerking?

Fases van traumaverwerking. Traumaverwerking kent drie verschillende fases. Hoe iedere fase er precies uitziet hangt af van de ernst en aard van jouw trauma en hoe jij bent als persoon. Sommigen zullen misschien zelfs de eerste of laatste fase niet nodig hebben. Fase 1: Stabilisatie. In deze fase leer je meer omgaan met jouw gevoelens.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven