Is mijn paard geregistreerd in Nederland?

Is mijn paard geregistreerd in Nederland?

Wil je nagaan of jouw paard in de Nederlandse database geregistreerd staat? In deze zoekfunctie op mijn.rvo.nl kun je het chipnummer of levensnummer van een paard intypen om te zien welke gegevens bekend zijn.

Waarom moeten paarden geregistreerd worden?

De registratie van paarden is belangrijk om snel te kunnen handelen bij een dierziekte, of bij problemen voor de volksgezondheid. Om die reden moet duidelijk zijn op welke locatie paarden gehuisvest worden.

Hoe bewijs je dat een paard van jou is?

Ook al staat de naam van de verkoper in het paspoort, juridisch gezien is dit geen bewijs dat dit ook de eigenaar van het paard is. Het enige eigendomsbewijs is een koopovereenkomst of contract. Daarom is het extra belangrijk dat dit document wordt opgesteld en door beide partijen ondertekend.

Wat als mijn paard niet gechipt is?

Doordat het paard niet gechipt is, mag het officieel niet vervoerd worden. Er zal bij een paspoortuitgevende instantie (stamboek of KNHS) een aanvraag gedaan moeten worden voor een paspoort of voor de registratie van een chip in een bestaand paspoort. Tevens wordt er een nieuwe transponder in het paard geplaatst.

Is paard geregistreerd?

Een paard is een ‘geregistreerd’ paard als het is opgenomen in de registratie van een ‘erkend’ stamboek of in de registratie van de FEI (Federation Equestriën International). Het ministerie van LNV bepaalt of een stamboek erkend is. Meer informatie vindt u op de website van de RVO.

Wie registreert paard?

Wie registreert wat?

  • De eigenaar/houder van een paard, pony, ezel of zebra zorgt dat het dier een paspoort heeft.
  • De paspoort uitgevende instantie zorgt voor de registratie van het paspoort bij RVO.
  • De locatiehouder registreert de locatie waar paardachtigen verblijven door een UBN aan te vragen.

Welke papieren nodig voor paarden?

Als u een paard wil invoeren, moet u verplicht over een gezondheidscertificaat voor dit dier beschikken. Dit certificaat bewijst dat het paard voor het vertrek gezond werd bevonden door een erkend dierenarts en het niet afkomstig was van een bedrijf waar een aangifteplichtige ziekte is vastgesteld.

Wie is de eigenaar van een paard?

Hoe wordt men eigenaar van een paard? Praktisch gezien wordt men eigenaar van een paard doordat het eigendomsrecht wordt overgedragen door het te kopen, door het geschonken te krijgen, door inbreng in een vennootschap, ingevolge een huwelijkscontract of door erfenis.

Is mijn paard gechipt?

Chipnummer en registratie paard Paarden moeten een chip hebben. Op de website van de RVO.nl kunt u met het chipnummer controleren of het dier een paspoort heeft. Ook kunt u zien welke instantie het paspoort heeft uitgegeven en waar het paard is geregistreerd.

Is een paardenpaspoort verplicht?

Het paardenpaspoort is een identiteitsbewijs voor paarden, pony’s en ezels binnen de Europese Unie. Het is geen eigendomsbewijs. Alle paarden moeten een eigen paspoort hebben met bijbehorende chip. De chip wordt ingebracht in de hals van het dier.

Wie is houder van een paard?

Men is bezitter op het moment dat men het goed (in dit geval het paard) voor zichzelf houdt. De tegenhanger van de term bezitter is houder. Er is sprake van houderschap op het moment dat een paard wordt gehouden voor een ander.

Waar zit de chip bij een paard?

Paardachtigen moeten een transponder (chip) hebben. Dit geldt voor alle paarden, pony’s, ezels en zebra’s in de Europese Unie die na 1 juli 2009 zijn geboren. Een chip zit in de hals van het dier en koppelt het paard aan het paspoort. Heeft het paard vóór 1 juli 2009 een paspoort gekregen, maar heeft het geen chip?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven