Wat is de gemiddelde leeftijd waarop mensen met pensioen gingen?

Wat is de gemiddelde leeftijd waarop mensen met pensioen gingen?

De gemiddelde leeftijd waarop mensen met pensioen gingen lag in 2013 nog op 61,7 jaar, maar dat getal was nog gebaseerd op een 65 jarige pensioenleeftijd. Bent u geboren na 1 januari 1948 dan is de AOW leeftijd en dus ook uw pensioenleeftijd gekoppeld aan uw geboorte datum en die is dan hoger dan 65.

Wanneer kan ik met pensioen gaan?

Wanneer kan ik met pensioen gaan? | Federale Pensioendienst. U kunt met pensioen gaan vóór de wettelijke pensioenleeftijd als u voldoet aan de vereiste loopbaanduur en leeftijd. U kunt met pensioen gaan vóór de wettelijke pensioenleeftijd als u voldoet aan de vereiste loopbaanduur en leeftijd.

Wanneer kun je met pensioen wanneer je 66 jaar en 4 maanden bent?

In dat geval kun je met pensioen wanneer je 66 jaar en 4 maanden bent. Dat betekent dat je bijna anderhalf jaar langer door dient te werken. Een ieder die jonger is dient nog langer door te werken. In ieder geval tot de nieuwe pensioenleeftijd van 67 jaar en waarschijnlijk nog langer, op basis van de levensverwachting tegen die tijd.

Hoe kun je de pensioenleeftijd berekenen?

Wil je de pensioenleeftijd berekenen? Je kunt dat eenvoudig doen, aan de hand van je geboortedatum. Wij passen de wettelijke regels voor de pensioenleeftijd toe, op basis waarvan je bijvoorbeeld kunt berekenen hoe lang je nog door dient te werken. Voorheen kon je standaard met 65 jaar met pensioen, dat is sinds 2016 niet meer het geval.

Wanneer zal de pensioenleeftijd stijgen?

Volgens de meest recente prognose cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zal de pensioenleeftijd de komende jaren verder gaan stijgen. Dit betekent: – in 2025, pensioenleeftijd 68, – in 2033, pensioenleeftijd 69, – in 2041, pensioenleeftijd 70, – in 2050, pensioenleeftijd 71.

Wanneer is de pensioenrichtleeftijd vastgegeven?

De pensioenrichtleeftijd is geen vast gegeven: werknemers kunnen meestal eerder met pensioen gaan als ze dat willen. De marges waarbinnen mensen met pensioen kunnen gaan, verschillen per pensioenfonds. Bij het metaalfonds PME is dat bijvoorbeeld vanaf 55 jaar, bij het ambtenarenfonds ABP 60 jaar.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven