Hoe ziet een gravelbike eruit?

Hoe ziet een gravelbike eruit?

De geometrie van een gravelbike kan je vergelijken met de geometrie van een endurance racefiets. Qua stabiliteit en comfort zit een gravel bike dus echt midden tussen een racefiets en mountainbike. Bij het ene merk helt die meer naar een racefiets terwijl een andere meer bij het gevoel van een mountainbike aan leunt.

Waarom cyclocross fiets?

Een cyclocrosser is namelijk wat steviger, heeft dikkere banden en meer grip. Je rijdt minder snel lek. Daarnaast is een veldrijfiets veelal goedkoper, dus doet het minder “pijn” om ermee door natte en vieze weersomstandigheden te rijden.

Wat kost een goede gravelbike?

Trek Checkpoint SL 5 – €3599. De Trek Checkpoint SL 5 is een alleskunner op het gebied van gravelbikes. De fiets is enorm veelzijdig en voelt zich niet alleen thuis op de gravelstroken, maar is ook prima geschikt voor ritten over de weg.

Wat voor Gravelbike?

Een gravel fiets is een variant op de racefiets en is gemaakt om op verschillende soorten ondergronden te kunnen fietsen. Dit komt door de robuustere frames en omdat er veel bredere banden onder een gravelbike kunnen. Met deze veelzijdige fiets kun je dus zowel over asfalt, gravelpaden als over zandweggetjes fietsen.

Waarom gravelbike?

Gravelbikes zijn veelzijdige fietsen die geschikt zijn voor het rijden op verschillende soorten ondergrond. Je kunt er probleemloos mee omschakelen tussen verharde wegen en onverharde paden. Ze zijn een ideale keuze op dagen wanneer je niet weet waar je rit naartoe zal leiden.

Wat is het voordeel van een Gravelbike?

Omdat het bij de gravelbikes meer om comfort gaat, worden er vaak bredere banden gemonteerd. De rolweerstand wordt dan wel wat hoger, maar het comfort gaat zeker omhoog. Gravelbikes hebben daardoor vaak meer grip, waardoor ze voor meer verschillende terreinen geschikt zijn.

Welke gravel bike moet ik kopen?

Carbon of aluminium frame Een andere beslissing die je moet nemen is de keuze voor een carbon of aluminium fietsframe. Wil je graag de allerlichtste gravelbike? Dan is carbon een goede keuze. Daarnaast is een carbon frame stijver dan een aluminium frame.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven