Waar dienen opsluitbanden voor?

Waar dienen opsluitbanden voor?

Opsluitbanden staan ook wel bekend als betonbanden en vormen een begrenzing voor uw bestrating. Door deze begrenzing wordt de bestrating opgesloten, waardoor deze geen kant meer op kan. De strakke begrenzing zorgt er ook voor dat het onderliggende zand niet kan verschuiven of wegspoelen door neerslag.

Heb ik opsluitbanden nodig?

Of u nou split, grind, klinkers of tegels in uw tuin heeft, wij raden u aan om altijd gebruik te maken van opsluitbanden. Ondanks kwaliteit is het altijd mogelijk bij lichte en/of bij zware belasting dat uw bestrating verzakt, en dat is natuurlijk zonde. Deze stille krachten houden dus uw bestrating op zijn plek.

Hoe dik moeten opsluitbanden zijn?

Opsluitbanden moeten altijd circa twee centimeter onder de bovenzijde van uw bestrating worden geplaatst. Nadat u dit heeft gedaan, wordt de sierbestrating afgetrild. Dit zal ervoor zorgen dat er een hoogteverschil overblijft van één centimeter.

Welke Opsluitband gebruiken?

Welk soort opsluitbanden Voor terrassen en looppaden zijn opsluitbanden van het formaat 5x15x100cm al voldoende. Voor de oprit met verkeersbelasting wordt geadviseerd minimaal opsluitbanden in de maat 6x20x100cm, maar nog liever opsluitbanden van 8x20x100cm of zelfs 10x20x100cm te gebruiken.

Welke kleur Opsluitband?

Bij lichte tegels staat een donkere opsluitband erg mooi. Voor het formaat van de opsluitband dient u te kijken naar de functie van de siertegels. Gebruikt u ze bijvoorbeeld voor een terras of looppad dan zijn opsluitbanden van kleine formaten al voldoende. Kies dan bijvoorbeeld voor het formaat 15x5x100cm.

Hoe hoog moet Opsluitband zijn?

Plaats opsluitbanden altijd ca. 2cm onder de bovenzijde van uw bestrating. Na het aftrillen blijft er dan ongeveer 1 cm hoogteverschil over. Hiermee voorkomt u dat er hemelwater langs de opsluitbanden op uw bestrating blijft staan en het ziet er mooier uit.

Welke opsluitband gebruiken?

Welke kleur opsluitband?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven