Wat is vlinderen bij konijnen?
Meestal begint het met snuffelen, en daarna proberen ze op elkaar te rijden om de rangorde te bepalen. Rijdt het ene konijn op het hoofd van de ander, duw deze er dan wel af omdat het onderste konijn dan kan bijten. De konijnen gaan hierbij vaak ook om elkaar heen cirkelen, wat ‘vlinderen’ wordt genoemd.
Wat doet een konijn in de lente?
In de lente zijn konijnen vrij actief en fit. Het weer wordt beter en de dagen worden langer. Het is ook de tijd van het jaar dat bij ongecastreerde dieren de hormonen wat meer op gaan spelen, voor de wilde konijnen is dit immers het voortplantingsseizoen. Veel koppeltjes rijden en jagen wat meer in het voorjaar.
Wat zijn de geluiden van konijnen?
Konijnen: lichaamstaal en geluiden. Konijnen hebben slecht ontwikkelde stembanden, waardoor ze niet beschikken over een duidelijk herkenbaar dierengeluid als blaffen, blaten of kakelen. Toch weten ze op tal van manieren te communiceren met soortgenoten. Ze gebruiken daarvoor minder opvallende geluidjes en lichaamstaal.
Wanneer zou een konijn jongen krijgen?
Normaalgezien zou een konijn jongen krijgen tussen de leeftijd van 10 maanden en 3 jaar. Konijnen zijn als ze ouder zijn nog steeds vruchtbaar. Maar het is niet wenselijk om een konijn op oudere leeftijd nog jongen te laten krijgen. Zeker niet als het het eerste nest van een voedster betreft.
Welke soorten konijnen leven in het wild?
Je hebt veel verschillende soorten konijnen zoals: de hangoor, Vlaamse reus, dwergkonijnen, rexkonijnen enz. Ze hebben allemaal een ander karakter. Konijnen leven ook in het wild. In het bos bijvoorbeeld. Daar kun je ze alleen niet aaien. In het bos zijn ze erg schrikachtig, dat komt omdat ze in het wild leven.
Wat is een konijnentaal?
Konijnentaal. Net als de meeste dieren maken konijnen gebruik van lichaamstaal om te communiceren. De stand van de oren en de houding van het lichaam zijn signalen die ons iets vertelen over zijn gemoedstoestand en intenties. Voor een goede relatie met uw konijn is het dan ook zeker belangrijk dat u zijn ‘taal’ leert herkennen.