Wat betekent Fna MR?

Wat betekent Fna MR?

FNA (Formularium Nederlandse Apothekers)

Wat is LNA apotheek?

Beoordeling leveranciers De KNMP en NVZA auditeren daarom samen diverse leveranciers waarbij het Laboratorium der Nederlandse Apothekers (LNA) het secretariaat voert voor de leden van de werkgroep beoordeling toeleveranciers en voor de leveranciers zelf als centraal aanspreekpunt fungeert.

Waar staat LNA voor?

Low Nois Amplifier. Een ruisarme (voor-) versterker waarin hoofdzakelijk gallium-arsenide transistoren worden gebruikt. De ruistemperatuur in deze wordt in Kelvin (K) opgegeven. Een LNA is er voornamelijk voor ontvangst in de C-band.

Wat zijn LNA procedures?

LNA-procedures bereiding De LNA-procedures zijn instructiedocumenten met beschrijvingen van handelingen en werkwijzen op het terrein van productzorg. Ze beschrijven de processen en werkwijzen in de apotheek die te maken hebben met het geneesmiddel als product.

Wat is koelzalf Fna?

Koelzalf is een smeerbare zalf. Het verzacht de huid en herstelt de vochtbalans. Daarnaast vermindert koelzalf jeuk en schilfers als gevolg van droge huid.

Hoe lang werkt koelzalf?

De verdamping van het water in de zalf heeft een verkoelend effect. Het effect merkt u snel. De huid wordt direct na het insmeren soepel en de jeuk wordt binnen enkele uren minder. Het beschermende effect houdt een halve tot een hele dag aan.

Wat is een magistrale bereiding?

Met magistrale receptuur wordt bedoeld een niet standaard recept, d.w.z. een niet-FNA of LNA bereidingsvoorschrift. Er zijn landelijke en regionale afspraken gemaakt met de apothekers over het voorschrijven van dermatica.

Wat is Productzorg?

Productzorg gaat over het beschikbaar stellen van geneesmiddelen en daarmee over voorraadbeheer en logistiek, maar vooral over bereiden van geneesmiddelen. Productzorg – Bereiden in de apotheek is onmisbaar als basisboek voor de opleiding tot apothekersassistent.

Hoe maak je een laf kast schoon?

De binnenkant van de LAF-kast hoeft daarom niet nog eens apart met een schoonmaakmiddel te worden gereinigd. Zichtbaar (vuil) morsen dient wel zo snel mogelijk te worden opgeruimd door middel van een vezelarme doek (en daarna desinfecteren).

Waar is koelzalf goed voor?

Koelzalf bij droge huid Als je een tekort aan huidvetten hebt, raak je te veel vocht kwijt. De huid droogt uit en kan gaan schilferen. Je kunt koelzalf gebruiken om de vochtbalans van de huid te herstellen. Het werkt verkoelend en vermindert schilfering.

Is koelzalf een medicijn?

Verkoelende en beschermende zalven zijn zonder recept verkrijgbaar in de apotheek onder de namen Koelzalf FNA, Unguentum leniens FNA, Waterhoudende zalf FNA of Unguentum aquosum FNA.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven