Welke kamerplant bloeit het langst?

Welke kamerplant bloeit het langst?

Top 10 bloeiende kamerplanten

  • Anthurium of Flamingoplant. Anthuriums zijn mooie bloeiende kamerplanten die ook wel de flamingoplant genoemd worden.
  • Strelitzia of Paradijsvogelplant.
  • Gardenia of Kaapse Jasmijn.
  • Bromelia.
  • Hortensia.
  • Spathiphyllum of Lepelplant.
  • Orchidee.
  • Calathea Crocata.

Wat doen als een orchidee uitgebloeid is?

Nadat de orchidee uitgebloeid is, mag je hem enkele weken op een koelere standplaats zetten. Let wel op dat de plant nog steeds voldoende licht krijgt. Als je de orchidee opnieuw wil laten bloeien, is het nodig om te snoeien. Knip oude takken terug tot boven het derde oog.

Hoe lang bloeit Gloriosa?

De gloriosa staat binnen voor het raam prachtig als kamerplant, en ze kan in de zomermaanden ook uitstekend in de tuin groeien. Ze wordt tussen 150 en 250 cm hoog, en kan prima tegen de volle zon of halfschaduw. De bloeiperiode is van juli tot september.

Wat is een brede orchidee?

De orchidee heeft bloemen met aanpassingen voor insecten. Neem de brede wespen orchis. De bloem van deze orchis is aangewezen op bestuiving door wespen. De limonadewespen zoals de gewone wesp en Duitse wesp. De brede orchis (met de Latijnse naam: Dactylorhiza majalis subsp. majalis) is een 15 tot 30 centimeter hoge overblijvende plant.

Hoe Dompel je een orchidee in potsubstraat?

Hoe? Giet het water niet in het hart van de plant, maar wel op het potsubstraat. Indien je de orchidee echt wil verwennen, ga dan voor de dompeltechniek. Hierbij dompel je de kluit onder in een badje lauw water en laat even staan

Wat is een orchideeënspray?

Ook orchideeënspray is een goed verzorgingsmiddel voor orchideeën. Je sprayt het middel op het blad van de orchidee, dit bevochtigt tot diep in het blad, waardoor de plant gezond blijft. Staat je orchidee er toch wat slapjes bij, gebruik dan een orchideeënherstelkuur, deze brengt je plant er zo weer boven op.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven