Hoe snel werkt shockwave therapie?

Hoe snel werkt shockwave therapie?

Voordelen van shockwave therapie Uitstekend therapiesucces na gemiddeld 4 tot 5 behandelingen. Behandeling van de oorzaken in plaats van de symptomen. Pijnvermindering en herstel van de mobiliteit na enkele dagen.

Is shockwave therapie effectief?

De fysiotherapeut kan shockwave therapie inzetten om pijn in spieren en pezen te behandelen. Deze methode is door meerdere wetenschappelijke studies als zeer effectief bestempeld. Met shockwave therapie wordt de pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden, zonder medicatie of chirurgie.

Hoe werkt shock wave?

Het shockgolfapparaat genereert mechanische schokgolven die via een handstuk op de te behandelen plek worden afgegeven en zich radiaal, waaiervormig, via de huid in het aangedane weefsel verspreiden. Deze hoog energetische, akoestische impulsen verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied.

Hoe voelt shockwave therapie?

Shockwave therapie is dus niet pijnlijk, maar dat wilt niet zeggen dat je er niets van zal voelen. De schokgolven brengen namelijk allerlei reacties op gang in je lichaam en veel mensen omschrijven dat gevoel wel als oncomfortabel.

Hoeveel behandelingen nodig shockwave therapie?

In de meeste gevallen zullen 3 tot 5 behandelingen nodig zijn. Tussen de behandelingen zit een periode van 5 tot 10 dagen. Hoeveel behandelingen je uiteindelijk nodig hebt om de klacht helemaal te verhelpen, is echter ook afhankelijk van jouw eigen herstelmechanisme en hoe jouw lichaam reageert op de behandelingen.

Wat doet shocktherapie?

Shockwave therapie (ESWT) is een onderzoeksvorm waarmee er met schokgolven pijnlijke plekken in het lichaam worden behandeld. Met behulp van een apparaat voor shockwave therapie worden deze schokgolven met relatief veel energie overgebracht naar het te behandelen gebied.

Wat als Shockwave niet helpt?

Als na 10 behandelingen nog geen verbetering is opgetreden heeft verder doorgaan geen zin. De behandeling zelf kan vrij pijnlijk zijn, maar elke patiënt ervaart dit weer anders.. De geluidsgolven (een soort hard tik-geluid) kunnen behoorlijk stevig aankomen, zeker in het begin van de behandeling.

Hoe duur is shockwave therapie?

Kosten shockwave therapie Onderzoekers stellen dat het optimale resultaat van shockwave therapie wordt bereikt bij 2 tot 6 behandelingen. De kosten voor één behandeling bedragen ongeveer 75 euro. Een behandeltraject kost dus doorgaans zo’n 150 tot 450 euro.

Wat doet Shockwave bij hielspoor?

Bij hielspoor wordt radiale shockwave toegepast, wat minder direct op 1 plek gericht is, maar iets meer verspreid. Ook het omringende weefsel, met name de peesplaat onder de voetzool wordt daardoor mee behandeld. De geluidsgolven zijn hoog energetisch en prikkelen het aangetaste peesweefsel.

Doet ESWT pijn?

De behandeling zelf kan vrij pijnlijk zijn, maar elke patiënt ervaart dit weer anders.. De geluidsgolven (een soort hard tik-geluid) kunnen behoorlijk stevig aankomen, zeker in het begin van de behandeling. De intensiteit kan echter aangepast worden aan de pijngrens van de patiënt.

Wat kost een shockwave behandeling?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven