Hoeveel sporten doen er mee aan de Olympische Winterspelen?

Hoeveel sporten doen er mee aan de Olympische Winterspelen?

Olympische Winterspelen
De olympische vlag
Sport 7 wintersporten
Organisator Internationaal Olympisch Comité
Eerste editie 1924 in Chamonix

Welke sporten doen er mee aan de Winterspelen?

De sporten die je voorbij zal zien komen zijn onder anderen: alpineskiën, biatlon, bobsleeën, cross-country skiën, curling, kunstschaatsen, freestyleskiën, ijshockey, rodelen, noordse combinatie, shorttrack schaatsen, skeleton, schansspringen, snowboarden en last but not least: langebaanschaatsen.

Wat is de Olympische Winterspelen?

De Olympische Winterspelen is een internationale wintersportmanifestatie die elke vier jaar wordt georganiseerd door het Internationaal Olympisch Comité.

Waar werden de Olympische Zomerspelen gehouden?

Zie Olympische Zomerspelen voor het hoofdartikel over dit onderwerp. In 1896 werden de eerste Olympische Spelen gehouden in Athene. Omdat men alleen de Zomerspelen kende werd het gewoon de Olympische Spelen genoemd. In 1900 werden de spelen gehouden in Parijs en in 1904 in St. Louis.

Wanneer worden de Olympische Spelen 2020 georganiseerd?

Olympische Spelen 2020. Het grootste sportevenement in de wereld de “Olympische Spelen” worden in 2020 op 24 juli door Tokyo georganiseerd. Tokyo is uit drie andere kandidaten (Istanbul, Madrid en Rome) gekozen door het International Olympic Committee (IOC). De sportevenementen zullen vooral plaats vinden midden in de hoofdstad van Japen.

Wanneer is de openingsceremonie van de Olympische zomerparalympics 2020?

De openingsceremonie van de Spelen is op vrijdag 24 juli en de sluitingsceremonie op zondag 9 augustus 2020. De Olympische Zomerparalympics beginnen op dinsdag 25 augustus en eindigen op zondag 6 september 2020.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven