Wat is de bovenste kleur van de regenboog?

Wat is de bovenste kleur van de regenboog?

Regendruppels breken het zonlicht altijd op eenzelfde manier. Iedere kleur heeft een eigen hoek waaronder het gebroken wordt. De kleur rood wordt het minst gebroken, daarom is die kleur altijd bovenaan. De kleur blauw wordt het beste gebroken, eigenlijk is de kleur blauw overal (de hele lucht is blauw).

Hoe knutsel je een regenboog?

Van een wc rol kun je ook een leuke regenboog knutselen. Je knipt de wc rol over de lengte door en dan verf je hem in alle kleuren van de regenboog. Als de verf droog is, lijm je aan de zijkanten van de regenboog watjes als wolken. Leuk om neer te zetten, maar je kunt deze regenboog ook als armband om je pols dragen.

Wat zijn de kleuren van de regenboog?

De regenboog bestaat dus uit een heleboel kleuren. De 7 opvallendste kleuren zijn op volgorde: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo (lichtpaars) en violet (donkerpaars). Om deze volgorde te onthouden zijn er een paar ezelsbruggetjes:

Wanneer ontstaat de regenboog?

De regenboog ontstaat als het regent en de zon schijnt of als er hoge vochtigheid is en de zon is erg fel. Als het licht door de regendruppels schijnt, wordt het licht gebroken en weerkaatst. Daardoor worden de kleuren apart zichtbaar. De regenboog is eigenlijk een cirkel.

Wat is een regenboogvlag?

Een regenboogvlag is een veelkleurige vlag bestaande uit strepen met de kleuren van de regenboog, maar dan meestal niet in elkaar overvloeiend, maar met zes of zeven egale stroken. Regenboogvlaggen werden en worden door de eeuwen heen gebruikt door zeer uiteenlopende groepen en gebieden verspreid over de hele wereld.

Waarom staat de regenboog als symbool?

Waarom de regenboog als symbool? De regenboog staat voor diversiteit, de mens in al in zijn kleuren, in al zijn diversiteit. Het is sinds de jaren negentig het internationale symbool bij uitstek van de homogemeenschap geworden. Verder staat de regenboog voor verbinding van de aarde met de hemel en omgekeerd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven