Wanneer kan je ontslag nemen zonder opzegtermijn?

Wanneer kan je ontslag nemen zonder opzegtermijn?

Tijdens de periodes van tijdelijke werkloosheid om economische redenen kan je ontslag nemen zonder opzegtermijn. Dat geldt ook bij tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer langer dan een maand. Sollicitatieverlof. Tijdens je opzegtermijn mag je je afwezig melden om ander werk te zoeken met behoud van loon.

Wanneer kan de opzegtermijn teruggebracht worden?

De opzegtermijn kan worden teruggebracht tot 26 weken indien het ontslag wordt gegeven in het vooruitzicht van een stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) door een werkgever in moeilijkheden of in herstructurering.

Wat is een opzeggingstermijn?

Als je ontslagen wordt, moet je werkgever je een opzeggingstermijn laten presteren. Dat is de periode dat je nog doorwerkt, nadat je je ontslag hebt gekregen. De wijze waarop de duur van deze periode moet worden berekend, hangt in eerste instantie af van de aanvangsdatum van je arbeidsovereenkomst.

Hoe bereken je de opzegperiode?

Bereken zelf je opzegperiode met onze tool opzeg of ga in de tabel na welke termijn je dient uit te doen: Nieuwe regeling. In tegenstelling tot wat vaak het geval was voor arbeiders is het niet langer mogelijk opzegtermijnen te bepalen die van sector tot sector verschillen.

Hoe kan ik ontslag nemen?

Hoe kan ik ontslag nemen? Als u ontslag wil nemen, moet u dat schriftelijk doen. U moet zich houden aan de afgesproken opzegtermijn. Deze staat in uw arbeidsovereenkomst.

Wanneer gaat de opzegtermijn in?

De opzegtermijn gaat in vanaf de 1e van de volgende maand. Stel: u wilt per 1 april uit dienst, dan moet u uw contract uiterlijk voor 1 maart schriftelijk opzeggen. In de maand maart moet u dan gewoon nog werken. Langere opzegtermijn. U mag een langere opzegtermijn afspreken met uw werkgever.

Wat is de opzegtermijn bij ontslag op staande voet?

Opzegtermijn bij ontslag op staande voet. Wegens dringende redenen mag je werkgever je op staande voet ontslaan. In dat geval hoeft je werkgever zich niet te houden aan een opzegtermijn. Opzegtermijn oudere werknemers. Als je op 1 januari 1999 ouder dan 45 jaar was, dan kan de opzegtermijn voor je werkgever maximaal 26 weken zijn.

Wat is de totale opzeggingstermijn?

De totale opzeggingstermijn die je moet naleven is gelijk aan de som van deel 1 en deel 2 van de aldus berekende opzeggingstermijn. Deze opzeggingstermijn wordt in elk geval geplafonneerd op 13 weken. Opgelet indien je een arbeider bent tewerkgesteld binnen werkgelegenheidsgevoelige sectoren .

Hoe regelt u het ontslag onderling?

U en uw werkgever regelen het ontslag dan onderling. Dit kan op 2 manieren gaan: ontslag met wederzijds goedvinden of opzegging met instemming. Hieronder leest u daar meer over. Gaat u niet akkoord met uw ontslag, dan moet uw werkgever een ontslagprocedure starten.

Is er dringende reden voor ontslag?

Er is een dringende reden voor ontslag. U steelt bijvoorbeeld van uw werkgever, brengt anderen in gevaar, maakt bedrijfsgeheimen bekend of u weigert werk. Het gaat financieel slecht met het bedrijf. Dit heet een bedrijfseconomische reden. U bent langer dan 2 jaar ziek.

Wanneer wordt de opzegtermijn berekend?

De opzegtermijn wordt over volledige kalendermaand berekend. Indien je opzegt op 15 mei en de opzegtermijn bedraagt één maand, eindigt de arbeidsovereenkomst op 1 juli – en dus niet al per 15 juni. Dit is alleen anders als je hierover schriftelijk andere afspraken hebt gemaakt, zoals in je arbeidsovereenkomst of in de cao.

Wanneer eindigt de opzegtermijn voor de werknemer?

Indien je opzegt op 15 mei en de opzegtermijn bedraagt één maand, eindigt de arbeidsovereenkomst op 1 juli – en dus niet al per 15 juni. Dit is alleen anders als je hierover schriftelijk andere afspraken hebt gemaakt, zoals in je arbeidsovereenkomst of in de cao. De opzegtermijn voor de werknemer is standaard één maand.

Wanneer ontvang je een ontslagbrief?

Als je werknemer na het ontslaggesprek en een eventuele bedenktijd vasthoudt aan zijn beslissing om ontslag te nemen, wordt het tijd om hem een officiële bevestigingsbrief te sturen. Dit doe je bij voorkeur per aangetekende post. In de brief bevestig je de ontvangst van de ontslagaanvraag en zeg je toe akkoord te gaan met het ontslag.

Wanneer begint de opzegging door de werknemer of werkgever?

De opzegging door de werknemer of werkgever begint op de maandag na de betekening.

Hoe kan een werknemer het dienstverband opzeggen?

De werknemer neemt zelf ontslag en vertrekt dus op eigen initiatief. Hij kan op elke manier het dienstverband opzeggen: mondeling, per telefoon, per sms en per e-mail, tenzij anders is bepaald in de CAO of arbeidsovereenkomst. Een werknemer kan dus eenvoudig “dag” tegen jouw bedrijf zeggen.

Kan uw opzegtermijn langer zijn dan 6 maanden?

Uw opzegtermijn mag niet langer zijn dan 6 maanden. Is uw opzegtermijn langer dan 1 maand? Dan moet die van uw werkgever 2 keer zo lang zijn. Stel: u spreekt een opzegtermijn af van 5 maanden. Dan moet uw werkgever zich houden aan een opzegtermijn van 10 maanden. Kortere opzegtermijn.

Hoe lang is de opzeggingstermijn vastgelegd?

Arbeiders die tewerkgesteld zijn in sectoren waar de opzeggingstermijn op 31 december 2013 korter was dan de opzeggingstermijn vastgelegd in de CAO75 zullen tot 31 december 2017 nog steeds kunnen ontslagen worden met verkorte opzeggingstermijnen.

Wanneer kan je tijdelijke werkloosheid opzeggen?

Als je bent tewerkgesteld in een programma tot opslorping van de werkloosheid kan je de arbeidsovereenkomst opzeggen mits een opzegtermijn van 7 dagen. Tijdens de periodes van tijdelijke werkloosheid om economische redenen kan je ontslag nemen zonder opzegtermijn. Dat geldt ook bij tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer langer dan een maand.

Hoe wordt de opzegtermijn berekend?

De wijze waarop de duur van je opzegtermijn berekend wordt – of je nu zelf ontslag neemt, of ontslagen bent door je werkgever – hangt in eerste instantie af van de aanvangsdatum van je arbeidsovereenkomst. Jobat gaat dit najaar voluit voor zes virtuele jobbeurzen.

Wanneer neemt u zelf ontslag?

Als u zelf ontslag neemt, heeft u meestal geen recht op een ontslagvergoeding of WW-uitkering. Verder moet u rekening houden met een opzegtermijn en andere afspraken zoals een concurrentiebeding. Als u aan alles gedacht heeft, neemt u schriftelijk ontslag. Komt u er niet uit of meer advies nodig?

Hoe kunt u zelf ontslag nemen tijdens ziekte?

In het algemeen is het niet verstandig om zelf ontslag te nemen tijdens ziekte. U verspeelt daarmee u recht op doorbetaling bij ziekte en mogelijk uw recht op een ziektewetuitkering van het UWV. Als u ziekt bent, dient u bij de bedrijfsarts of de arbodienst van u werkgever langs te gaan.

Wat moet de werkgever voor de werknemer invullen?

De werkgever moet voor de werknemer een formulier C4 invullen. Op basis hiervan kan de werknemer werkloosheidsuitkeringen aanvragen. 2. Inhoud. De RVA heeft hiervoor een document vastgesteld. Hierop moet de werkgever gegevens invullen over de identiteit van de werknemer, gegevens over zijn tewerkstelling, alsook de reden van de werkloosheid.

Wat is een opzegtermijn?

Wel is er een termijn op geplakt, afhankelijk van de duur van je opzegtermijn: Opzeg van minder dan 26 weken: je mag 1 volle dag of 2 halve dagen per week afwezig zijn Opzeg van meer dan 26 weken: in de laatste 26 weken kan je je sollicitatieverlof van 1 volle of 2 halve dagen per week opnemen

Wanneer moet u opzeggen?

De opzegtermijn geldt bij arbeidscontracten voor onbepaalde tijd. En soms bij contracten voor bepaalde tijd, als u daarin met uw werknemer afspreekt dat u allebei tussentijds kunt opzeggen. Opzeggen moet tegen het einde van de maand. Behalve als u met uw werknemer schriftelijk een andere afspraak heeft gemaakt.

Wat is de wettelijke opzegtermijn van uw werkgever?

Opzegtermijn werkgever. Uw wettelijke opzegtermijn is minimaal 1 maand en maximaal 4 maanden. Dat betekent dat u uw werknemer 1 tot 4 maanden van tevoren moet vertellen dat u het contract beëindigt. Vaak geldt: hoe langer iemand bij u werkt, hoe langer de wettelijke opzegtermijn

Wanneer mag u vrijwillig ontslag nemen?

Vrijwillig ontslag nemen. Heeft u een nieuwe baan gevonden, of het niet meer naar uw zin op het werk, dan mag u vrijwillig ontslag nemen. U moet daarbij de in de arbeidsovereenkomst opgenomen opzegtermijn in acht nemen. Doet u dit niet, dan hoeft uw werkgever uw ontslag niet te accepteren.

Wat is de wettelijke opzegtermijn?

De opzegtermijn geldt bij arbeidscontracten voor onbepaalde tijd. En soms bij contracten voor bepaalde tijd, als u daarin met uw werknemer afspreekt dat u allebei tussentijds kunt opzeggen. Uw wettelijke opzegtermijn is minimaal 1 maand en maximaal 4 maanden.

Wanneer moet ik opzeggen?

De wettelijke hoofdregel is dat er moet worden opgezegd tegen het einde van een kalendermaand. Een voorbeeld. Mike Langhorst wil zijn huidige baan opzeggen. Het is 20 juni als hij besluit zijn werkgever een opzeggingsbrief te overhandigen. De opzegtermijn die Mike volgens zijn arbeidsovereenkomst in acht moet nemen is één maand.

Wanneer is de opzegging gegeven door de werkgever?

Wanneer de opzegging wordt gegeven door de werkgever om ten einde te lopen de 1ste dag van de maand na die waarin je de wettelijke pensioenleeftijd bereikt (d.i. 65 jaar), kan de opzegtermijn niet langer zijn dan 26 weken.

Wanneer is de opzegtermijn langer dan 26 weken?

Wanneer de opzegging wordt gegeven door de werkgever om ten einde te lopen de 1ste dag van de maand na die waarin je de wettelijke pensioenleeftijd bereikt (d.i. 65 jaar), kan de opzegtermijn niet langer zijn dan 26 weken. In België werk je in een sector, ook wel paritair comité genoemd.

Wanneer Kunt u worden ontslagen?

U kunt in de volgende gevallen worden ontslagen: Om bedrijfseconomische redenen (o.a. collectief ontslag) Bijvoorbeeld bij een reorganisatie, bedrijfssluiting of bedrijfsverhuizing. U bent langdurig arbeidsongeschikt. U mag de eerste 2 jaar dat u ziek of arbeidsongeschikt bent niet ontslagen worden. Daarna is dit wel mogelijk.

Wanneer begint de opzeggingstermijn te lopen?

Aanvang van de opzeggingstermijn De opzeggingstermijn begint te lopen de maandag volgend op de week waarin de opzegging ter kennis werd gegeven. Voorbeeld: De werknemer overhandigt zijn opzegging aan de werkgever op woensdag 21 januari 2015. De opzeggingstermijn begint slechts te lopen op de daaropvolgende maandag, nl. maandag 26 januari 2015.

Is ontslag door opzegging voortbestaan?

Bij ontslag door opzegging neemt de arbeidsovereenkomst in beginsel slechts een einde na het verstrijken van de betekende opzeggingstermijn. Tijdens de opzeggingstermijn blijft de arbeidsovereenkomst voortbestaan: de werknemer blijft zijn prestaties verrichten tijdens deze periode, de werkgever van zijn kant blijft de overeengekomen arbeid

Wanneer moet je een opzeggingstermijn laten presteren?

Als je ontslagen wordt, moet je werkgever je een opzeggingstermijn laten presteren. Dat is de periode dat je nog doorwerkt, nadat je je ontslag hebt gekregen. Wout van Aert schrijft geschiedenis voor werknemers. Bedienden krijgen dubbel vakantiegeld, arbeiders enkel vakantiegeld.

Wanneer gaat het ontslag indienen?

Volgens de nieuwe regels worden alle werknemers die hun ontslag indienen vanaf 1 januari 2014 gebonden aan de regel die voordien enkel op arbeiders van toepassing wordt. Kortom: je ontslag gaat steeds in de eerstvolgende maandag die volgt op de dag van (vermoedelijke) ontvangst van het ontslag.

Hoe geef ik een ontslagbrief aan uw werkgever?

Geef uw ontslag schriftelijk door aan uw werkgever via een e-mail of ontslagbrief. Gebruik hiervoor onze voorbeeldbrief ontslag nemen. Noem hierin de datum van opzegging en de datum waarop u uit dienst wilt. Vraag om een bewijs van ontvangst. Daarmee bewijst u dat uw werkgever uw opzegging heeft ontvangen.

Wat is aanzeggen van een tijdelijk arbeidscontract?

Aanzeggen is in feite niets anders dan de verplichting van de werkgever om zijn werknemers met een tijdelijk arbeidscontract schriftelijk te informeren over de wens van de werkgever om dit contract wel of niet te verlengen. Deze aanzegging moet uiterlijk een (1) maand voor de einddatum van het arbeidscontract hebben plaatsgevonden.

Hoe stop je een opzegging in de proeftijd?

In dat geval is de werknemer niet gebonden aan een opzegtermijn. Hij kan dus van de één op de andere dag laten weten dat hij ermee stopt. Hij moet dit schriftelijk bevestigen met een ontslagbrief. Vervolgens bevestig je in een bevestigingsbrief de ontvangst van zijn brief en geef je aan dat je akkoord gaat met zijn opzegging in de proeftijd.

Wat is een opzegtermijn voor een werknemer?

Ook als je werknemer zijn arbeidscontract wil stopzetten, is er sprake van een opzegtermijn. Een werknemer heeft standaard een wettelijke opzegtermijn van één maand. Hij moet dus een maand voor uitdiensttreding aangeven dat hij gaat stoppen.

Wat is de duur van de opzegtermijn?

De duur van de opzegtermijn, uitgedrukt in weken, wordt bepaald op grond van je anciënniteit. Er wordt een onderscheid gemaakt naargelang het een opzegging door de werkgever dan wel door de werknemer betreft. Voor de tegenopzegging, gelden kortere opzegtermijnen.

Hoe berekent je de opzegperiode?

Je berekent de opzegperiode aan de hand van de periode waarin je medewerker ononderbroken in dienst was. Je hanteert daarvoor de anciënniteit van het moment waarop de opzeg begint te lopen.

Wat bedraagt de opzeggingstermijn van de werknemer?

Wanneer de werknemer ontslag neemt, bedraagt de opzeggingstermijn die hij moet naleven de helft van de termijn die voor de werkgever zou gelden. De gehalveerde termijnen worden, zo nodig, afgerond op de laagste eenheid. Vanaf het moment waarop de werknemer 8 jaar anciënniteit bereikt heeft, neemt de te respecteren opzeggingstermijn niet meer toe.

Wat is een ontslagvergoeding in België?

Uit ons onderzoek blijkt dat ruim één op de tien ontslagen medewerkers in België een opzegtermijn van dertig weken of meer heeft, met een gemiddelde ontslagvergoeding van 102.000 euro. Als werkgever betaal je de volledige ontslagvergoeding uit of je laat de hele opzegtermijn door de medewerker presteren.

Wat is een collectief ontslag?

In een ontslagsituatie wordt vaak een ontslagvergoeding of transitievergoeding aan de werknemer toegekend. Bij een collectief ontslag zal in de meeste gevallen FNV afspraken maken met de werkgever over de hoogte van de ontslagvergoedingen (wordt vastgelegd in een sociaal plan).

Hoe lang moet je nog ontslagen worden?

Als je ontslag neemt of ontslagen wordt dan moet je nog een bepaalde periode bij je werk blijven. Dit is de opzegperiode. Hoelang je nog moet blijven, hangt af van het feit of je zelf ontslag neemt, of dat je ontslagen wordt.

Kan je loon inhouden wegens te laat komen op het werk?

Loon inhouden wegens te laat op het werk verschijnen. Als een werknemer te laat komt, zul je niet direct overgaan tot het inhouden van loon. Vastzitten in het verkeer of zich verslapen, dat overkomt iedereen wel eens. Komt iemand met regelmaat te laat, dan zijn disciplinaire maatregelen wel op zijn plaats.

Wanneer kan je de arbeidsovereenkomst opzeggen?

Als je bent tewerkgesteld in een programma tot opslorping van de werkloosheid kan je de arbeidsovereenkomst opzeggen mits een opzegtermijn van 7 dagen. Tijdens de periodes van tijdelijke werkloosheid om economische redenen kan je ontslag nemen zonder opzegtermijn.

Wat is de WW-uitkering na ontslag?

WW-uitkering na ontslag. U heeft na uw ontslag recht op WW als u werkloos raakt vanuit een dienstverband en aan de volgende voorwaarden voldoet: U bent verzekerd voor werkloosheid. U verliest 5 uur of meer van uw werk per week. U bent direct beschikbaar voor betaald werk.

Hoe kan je ontslag krijgen?

Ontslag krijgen kan niet zomaar. Een werkgever moet een goede reden hebben om jou te kunnen ontslaan en moet dit ook kunnen bewijzen. Dat neemt niet weg dat er heel wat op je af komt op het moment dat je ontslagen wordt.

Is ontslag genomen terwijl je ziek bent?

Bij ziekte heeft je werkgever namelijk de plicht om je gedurende 2 jaar loon te betalen. Ontslag nemen terwijl je ziek bent ziet het UWV daarom als een benadelingshandeling. Om die reden heb je geen recht op een ziektewetuitkering als je zelf ontslag neemt. Dit ligt vast in de Ziektewet.

Waarom geen ontslag bij ziekte?

Geen ontslag bij ziekte. Een leraar in het openbaar onderwijs mocht voorheen niet wegens ziekte, maar wel tijdens ziekte ontslagen worden. Bij reorganisatie bijvoorbeeld. Dat mag sinds 2020 niet meer. Bij volledige arbeidsongeschiktheid mag je de eerste twee jaar niet ontslagen worden.

Wat is een ontslagvergoeding in het onderwijs?

Ontslagvergoeding in het onderwijs. Een ontslag heeft vaak grote financiële gevolgen. Om een gebrek aan inkomen op te vangen, heb je als leraar / docent in de basis recht op een transitievergoeding en WW-uitkering. Bij ontslag met wederzijds goedvinden kun je onderhandelen over een hogere ontslagvergoeding.

Houd rekening met een opzegtermijn van 30 dagen. U hoeft dan geen opzegvergoeding te betalen. Hebt u een contract voor bepaalde tijd, bijvoorbeeld 1 jaar? En is deze looptijd nog niet voorbij? Opzeggen kan, maar de energieleverancier mag u om een opzegvergoeding vragen.

Kan ik een ontslagbrief per e-mail versturen?

Ontslagbrief versturen: aangetekend of per e-mail? Een ontslagbrief hoeft niet per aangetekende post verstuurd te worden, een ontslagbrief in de vorm van een e-mail is ook rechtsgeldig. Houd er wel rekening mee dat je lastig kunt bewijzen dat je werkgever dit e-mailbericht ook daadwerkelijk ontvangen heeft.

Hoe moet je een opzegbrief bezorgen?

In de opzeg- of ontslagbrief moet de start en de duur van de opzegtermijn vermeld worden. Opzegging door de werkgever: de werkgever moet je opzegging meedelen met een aangetekend schrijven of een deurwaardersexploot. Opzegging door de werknemer: als werknemer kan je de opzegging aan je werkgever bezorgen: Met een aangetekende brief.

Welke informatie moet je vermelden in je ontslagbrief?

Welke informatie moet je vermelden in je ontslagbrief? Bepaal de toon van je ontslagbrief. Voorbeeld 1: formele ontslagbrief. Voorbeeld 2: informele ontslagbrief. Voorbeeld 3: ontslagbrief die je na het ontslaggesprek indient. Het einde van je huidige job als een nieuw begin.

Wanneer is de opzegtermijn bediend?

Aanvang opzegtermijn bediende. Principe. Voorbeeld. Wanneer de werkgever de opzeggingsbrief aangetekend verstuurt op woensdag 23 april, valt de kennisgeving op zaterdag 26 april; de opzeggingstermijn kan dan ingaan op maandag 28 april.

Wanneer moet je ontslag betekenen per aangetekende brief?

Je moet je ontslag vooraf per aangetekende brief betekenen aan de overheid waarvan je afhangt en haar akkoord verkrijgen. Statutaire ambtenaren moeten een opzegtermijn presteren van minstens 30 dagen, die begint op de datum van de verzending van de aangetekende brief. De opzegtermijn kan na onderling akkoord verkort worden.

Wanneer moet je een opzeggingstermijn respecteren?

Als je ontslag neemt, moet je een opzeggingstermijn respecteren. Dat is de periode dat je nog doorwerkt, nadat je je ontslag hebt gegeven. De wijze waarop de duur van deze periode moet worden berekend, hangt in eerste instantie af van de aanvangsdatum van je arbeidsovereenkomst. Indien je na 1 januari 2014 bent gestart,

Wat is de opzeggingstermijn bediende?

Opzeggingstermijn bediende Sinds de invoering van het eeneidsstatuut werd de duur van de opzegtermijnen voor arbeiders en bedienden gelijk getrokken vanaf 1 januari 2014. Als je arbeidsovereenkomst al een aanvang had genomen vóór 1 januari 2014 dan val je onder de overgangsmaatregelen. Gebruik onze calculator om een indicatie te krijgen.

Wat is een opzegtermijn met vast contract?

Opzegtermijn met vast contract. Heeft u een contract voor onbepaalde tijd? Dan heeft u een opzegtermijn van 1 maand. Dit betekent dat u 1 maand van te voren uw contract moet opzeggen. Het gaat om een kalendermaand. De opzegtermijn gaat in vanaf de 1e van de volgende maand.

Hoe verloopt een ontslagprocedure?

Hoe verloopt een ontslagprocedure via het UWV Werkbedrijf? Een werkgever die ontslag voor een werknemer wil aanvragen op grond van een bedrijfseconomische reden of vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid, moet hiervoor een ontslagaanvraag indienen bij het UWV Werkbedrijf.

Wat is de geldigheid van de ontslagvergunning?

Deze ontslagtoestemming, of ontslagvergunning, heeft een geldigheidsduur van vier weken. Dat wil zeggen dat de werkgever binnen vier weken na afgifte van de beslissing van het UWV Werkbedrijf de arbeidsovereenkomst met de werknemer moet opzeggen. De proceduretijd mag hierbij op de opzegtermijn in mindering worden gebracht.

Hoe kun je een werknemer ontslaan?

Je kunt niet zo maar een werknemer ontslaan. Je moet je houden aan de wettelijke opzegverboden die onder mee gelden voor zieke en zwangere werknemers. Uitzonderingen zijn een ontslag in proeftijd (met een geldig proeftijdbeding) of een ontslag op staande voet (de meest risicovolle manier van ontslag). Er geldt dan geen opzegbeding.

Wat is de berekening van de opzegtermijn?

De berekening voor zowel de opzegtermijn als de opzeggingsvergoeding hangt af van het bruto jaarloon van de medewerker en van de datum waarop hij in dienst trad: Arbeidsovereenkomsten die aanvingen vóór 1 januari 2014 vallen namelijk voor een deel onder de oude regeling. Vanaf 1 januari 2014 is een nieuwe regeling ingegaan.

Wat heeft u recht op een vergoeding bij ontslag?

Recht op een vergoeding bij ontslag. Wil uw werkgever u ontslaan? Dan heeft u recht op een transitievergoeding. Dit geldt ook als uw tijdelijke contract niet wordt verlengd. U heeft ook recht op een transitievergoeding als u zelf ontslag neemt of een tijdelijke arbeidsovereenkomst niet verlengt, vanwege ernstig verwijtbaar handelen

Wat is de ontslagvergoeding voor arbeiders?

Ontslagvergoeding arbeiders. Ook voor arbeiders wordt de ontslagvergoeding berekend op basis van de opzegtermijn. Voor arbeidsovereenkomsten die aanvingen voor 1 januari 2014 geldt – naar analogie van de bedienden – dat er twee berekeningen nodig zijn, waarbij de uitkomst van deel 1 + deel 2 de opzegvergoeding is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven