Hoe lang bij uitzendbureau?

Hoe lang bij uitzendbureau?

Na 26 gewerkte weken heeft u mogelijk eerder recht op een vast contract. Het uitzendbureau mag u daarna maximaal 3 contracten geven. De tijd tussen de verschillende contracten mag niet meer dan 6 maanden zijn.

Hoe lang mag een uitzendkracht bij een bedrijf werken?

Algemene regels voor werktijden: De hoofdregel is dat je een werknemer niet langer dan 12 uur achter elkaar mag laten werken. Daarnaast mag hij in een week maximaal 60 uur werken. Maar dat mag niet elke week: over een periode van 16 aaneengesloten weken mag een werknemer gemiddeld niet meer dan 48 uur per week werken.

Hoeveel is 1040 uur?

In de meeste gevallen mag je een uitzendkracht na 1040 uur, dus 26 weken fulltime werk, zelf een contract aanbieden. Doe dat niet eerder, want als je de uitzendkracht in dienst neemt vóór afloop van het uitzendcontract, dan ben je een boete verschuldigd.

Hoe lang werkt u als uitzendkracht?

Uw rechten als uitzendkracht worden bepaald door de cao voor uitzendkrachten en hoe lang u voor een uitzendbureau werkt. Als u langer voor een uitzendbureau werkt, komt u in een volgende fase. Er zijn 2 belangrijke cao’s voor uitzendkrachten: de ABU- en de NBBU-cao. Voor de cao’s gelden de volgende fasen:

Welke rechten hebben u als uitzendkracht?

Rechten uitzendkracht. Uw rechten als uitzendkracht worden bepaald door de cao voor uitzendkrachten en hoe lang u voor een uitzendbureau werkt. Als u langer voor een uitzendbureau werkt, komt u in een volgende fase. Er zijn 2 belangrijke cao’s voor uitzendkrachten: de ABU- en de NBBU-cao. Voor de cao’s gelden de volgende fasen:

Wat is de proeftijd van een uitzendkracht?

Valkuil 1: de proeftijd. In de meeste gevallen mag je een uitzendkracht na 1040 uur, dus 26 weken fulltime werk, zelf een contract aanbieden. Doe dat niet eerder, want als je de uitzendkracht in dienst neemt vóór afloop van het uitzendcontract, dan ben je een boete verschuldigd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven