Hoe controleert Belastingdienst BTW?

Hoe controleert Belastingdienst BTW?

Belastinginspecteurs kunnen jouw administratie op locatie komen controleren maar het grootste deel van de controles vindt geautomatiseerd en op afstand plaats. De belastingdienst krijgt vanuit verschillende bronnen data toegestuurd en het is mogelijk daar verbanden tussen te leggen.

Hoe controleert Belastingdienst inkomsten?

Het controleren gaat merendeels geautomatiseerd. Als wij onduidelijkheden of mogelijk onjuiste bedragen zien neemt de Belastingdienst contact op met de belastingplichtigen voor nadere informatie.

Hoe lang kan de fiscus teruggaan?

De fiscus kan in principe drie jaar teruggaan bij een controle en bij fraude zelfs zeven jaar. Maar wanneer vangt die termijn aan en is er sprake van fraude als u iets vergeet aan te geven? In principe bedraagt de termijn waarin de fiscus uw aangifte kan onderzoeken en wijzigen drie jaar.

Wat doet een Business Controller?

Wat doet een business controller? Business controllers zijn, net als financial controllers, experts op het gebied van cijfers. Toch verschillen hun werkvelden. Business controllers werken niet aan maar mét de cijfers. Ze zien de cijfers van de financial controller en accountant binnenkomen en gebruiken die cijfers om bedrijfsprocessen beter,

Wat is de taak van een Business Controller?

Een Business Controller werkt voornamelijk voor financiële instellingen, zoals banken of investeringsmaatschappijen. Hij zal dus werken bij profit instellingen. Overigens zien we ook Business Controllers bij andere bedrijven, in de IT bijvoorbeeld. Een taak van een Business Controller is om de winst te verhogen,

Hoe maakt de Business Controller plannen en rapporten?

Voor een goede monitoring en controle maakt de business controller plannen, rapporten en analyses. Op financieel gebied maakt hij of zij balansen, begrotingen en meerjarenplanningen. De business controller maakt gebruik van cijfers uit het verleden om voorspellingen voor de toekomst te doen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven