Hoe oud moet je zijn voor aardbeien plukken?

Hoe oud moet je zijn voor aardbeien plukken?

13- en 14-jarigen mogen helpen bij lichte werkzaamheden zoals vakken vullen en aardbeien plukken. Kinderen van 13 en 14 jaar moeten altijd onder toezicht staan van een volwassene en mogen niet zelfstandig werkzaamheden uitvoeren.

Hoeveel uur mag je werken als je 18 bent in de horeca?

Een medewerker mag per dienst maximaal 12 uur (inclusief overwerk) werken en in een week maximaal 60 uur (inclusief overwerk) werken. Dit mag niet structureel voorkomen, want in elke periode van 4 weken mag er gemiddeld maximaal 55 uur per week worden gewerkt.

Hoeveel geld krijg je met aardbeien plukken?

Een fruitplukker verdient tussen de 4 en 8 euro per uur, afhankelijk van hoeveel je plukt. Een vakkenvuller of kassamedewerker krijgt tussen de 3 en 6 euro, ook al geen vetpot.

Hoe mogen jongeren van 16 en 17 jaar werken?

Hoeveel uren mogen jongeren van 16 en 17 jaar werken? In de Arbeidstijdenwet zijn wettelijke regels opgenomen voor het aantal uur dat 16- en 17-jarigen mogen werken en hoeveel rust nodig is. Deze regels zijn er onder andere op gericht dat jongeren van 16 en 17 jaar niet ‘s nachts mogen werken en ook geen oproepdiensten mogen doen.

Wat mag je doen als 16-jarige?

Als 16-jarige mag je al wel wat zwaarder werk doen. Met en tussen machines, bijvoorbeeld. Wel met een baas erbij, maar toch. Je mag vuurwerk verkopen en werken met wilde dieren, als dat jouw ding is. Ook een bijbaantje in een fabriek zou nu kunnen en als je graag op het land werkt, mag je al op een trekker rijden.

Hoe mag je werken als je 16 of 17 bent?

Als je 16 of 17 bent, mag je gemiddeld 40 uur per week werken. De tijd die je op school bent telt ook mee als arbeidstijd. Je mag niet ’s nachts werken, oproepdiensten doen of overwerken. Ook heb je recht op extra rusttijden.

Wat mag je doen als je 16 jaar bent?

Welk werk mag je doen als je 16 jaar bent? Als 16-jarige kun je een bijbaantje nemen in een supermarkt, in de horeca, of folders of avondkranten lopen. Alles wat je ook al kon doen toen je jonger was. Je kunt dus vakkenvullen in een supermarkt, maar nu je 16 jaar bent mag je ook achter de kassa.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven