Inhoudsopgave
Hoeveel tijdelijke contracten in Duitsland?
Tijdelijke arbeidsovereenkomst volgens Duits recht Zonder zakelijke reden is een looptijdbeperking mogelijk tot en met vier jaren in de eerste vier jaren na oprichting van een bedrijf of tot en met twee jaren bij nieuw in dienst tredende werknemers.
Waarom in Duitsland werken?
De banenmarkt in Duitsland is dynamischer. De werkloosheid is laag in Duitsland en het krijgen van een baan is veel gemakkelijker. Het werkloosheidspercentage, 3,1% (in 2019) is een van de laagste in de Europese economische ruimte, waardoor Duitsland een van de beste EU-landen is om in het buitenland te werken.
Hoeveel vakantiegeld krijg je in Duitsland?
Hoeveel vakantiedagen en vakantiegeld krijg ik in Duitsland? In Duitsland hebt u recht op minimaal 24 vakantiedagen in een 6-dagen week en 20 vakantiedagen in een 5-dagen week. Er bestaat echter geen wettelijk vastgelegd recht op vakantiegeld.
Hoe heet cao in Duitsland?
Het loon wordt door Tarifverträge (cao’s) of de individuele arbeidsovereenkomst bepaald. Meer informatie vindt u hier.
Wat moet ik doen als ik in Duitsland ga werken?
In het kort: direct regelen
- Aanmelden Krankenkasse. U bent in Duitsland verzekerd tegen ziektekosten.
- Belastingen: Formulieren Finanzamt. U woont in Nederland en werkt in Duitsland en moet over dit loon in Duitsland belasting betalen.
- Kindergeld aanvragen.
- Pensioen.
- Informatie.
Hebben ze in Duitsland vakantiegeld?
In Duitsland hebt u recht op minimaal 24 vakantiedagen in een 6-dagen week en 20 vakantiedagen in een 5-dagen week. Er bestaat echter geen wettelijk vastgelegd recht op vakantiegeld.
Wat is Duitse rente?
Duitse rente bouwt u op tijdens uw werkzame leven. Als u in Duitsland in loondienst werkt, betaalt u premie voor de Deutsche Rentenversicherung. In Duitsland zijn werknemers verplicht verzekerd voor deze Duitse verzekering.
Hebben andere landen vakantiegeld?
Vakantiegeld is een toelage die werknemers in België en Nederland krijgen met de bedoeling extra kosten van vakantie te dekken. Buiten België en Nederland is vakantiegeld een onbekend begrip, alhoewel in veel landen werknemers wel betaalde vakantiedagen krijgen, en soms andere toelagen zoals een ‘dertiende maand’.