Wat is een Payrollingbedrijf?

Wat is een Payrollingbedrijf?

Het uitzendbureau of payrollingbedrijf is uw formele werkgever. Dit betekent dat zij verantwoordelijk zijn voor, onder andere, het uitbetalen van uw loon en het inhouden van de verschillende premies.

Wie is de werkgever bij payroll?

Payrollen is een bijzondere vorm van het ter beschikking stellen van personeel. Het payrollbedrijf is werkgever van de payrollwerknemers, maar deze werken bij het bedrijf dat hen inleent. De payrollwerkgever neemt hierdoor alle werkgeverslasten op zich, waardoor de inlener (ook wel opdrachtgever) ontzorgd wordt.

Hoeveel tijdelijke contracten payroll?

Voor payrolling geldt dat de (payroll)werknemer recht krijgt op dezelfde rechtspositie en arbeidsvoorwaarden als medewerkers die bij de inlener in dienst zijn. Voor de rechtspositie geldt dat de wettelijke ketenregeling van toepassing is zoals bij de inlener: maximaal drie tijdelijke contracten in drie jaar.

Wat is het verschil tussen uitzendbureau en payroll?

Payrolling lijkt erg veel op uitzenden. Het belangrijkste verschil met uitzenden is dat de werving en selectie van de werknemer bij payrolling plaatsvindt door de inlener. De inlener selecteert dus de werknemer waarmee hij wil werken en verzoekt het payroll bedrijf vervolgens om deze werknemer in dienst te nemen.

Wat is juridisch werkgeverschap?

De werknemer werkt voor de werkgever. In de traditionele situatie is de feitelijk werkgever ook de juridisch werkgever. Dit betekent dat de werkgever verantwoordelijk is voor het personeel, het uitbetalen van het personeel, het opstellen van contracten en het verlengen of het beëindigen daarvan.

Wat na 3 contracten?

Vast contract na 3 opvolgende tijdelijke contracten Een werknemer krijgt automatisch een vast contract als: Hij meer dan 3 tijdelijke contracten heeft gehad bij dezelfde werkgever, of; Hij meer dan 3 tijdelijke contracten heeft gehad voor hetzelfde soort werk bij opvolgende werkgevers.

Hoe vaak mag een payroll contract verlengd worden?

Sinds 1 januari 2020 gelden voor payrollovereenkomsten dezelfde regels als voor arbeidsovereenkomsten met de werkgever van uw werkplek zelf. Dat geldt ook voor de ketenregeling. Dat betekent dat u bij een payrollovereenkomst uit 2020 of later recht heeft op een vast contract: na maximaal 3 tijdelijke contracten.

Wat is het verschil tussen uitzenden en payrolling?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven