Inhoudsopgave
Waarom een koopovereenkomst?
In een koopovereenkomst verplicht de verkopende partij een goed te leveren, tegen betaling in geld door de kopende partij. De koopovereenkomst is opgenomen in artikel 7:1 van het Burgerlijk Wetboek. Die koopovereenkomst kan mondeling worden gesloten, behalve als het om onroerend goed bij een particulier als koper gaat.
Waar moet je opletten bij een koopovereenkomst?
Voorlopig koopcontract – 9 dingen waar je op moet letten.
- Laat je niet misleiden door de naam ‘voorlopig koopcontract’
- Terugkrabbelen na het tekenen van een voorlopig koopcontract kost geld.
- Zorg dat de koop alleen doorgaat als je genoeg geld hebt.
- Let op verborgen gebreken.
Wie maakt een voorlopig koopcontract?
Wie stelt het koopcontract op? Koper en verkoper kunnen het koopcontract samen opstellen, maar meestal ligt het initiatief bij de verkopende partij.
Wat is een koop-aanneemovereenkomst?
Of een koop- aanneemovereenkomst. Bij sommige typen koopovereenkomst zijn bijzondere regels van toepassing. Die regels geven meestal de koper sterkere rechten en bescherming en de verkoper zwaardere verplichtingen. Een voorbeeld daarvan is de koop van een woning en de consumentenkoop.
Wat is een huurkoopovereenkomst?
Wat is een huurkoopovereenkomst? In artikel 7A:1576h lid 1 Burgerlijk Wetboek (BW) is de huurkoopovereenkomst als volgt omschreven: “ Huurkoop is de koop en verkoop op afbetaling, waarbij partijen overeenkomen, dat de verkochte zaak niet door enkele aflevering in eigendom overgaat, maar pas door vervulling van de opschortende voorwaarde van
Wat is voorlopig koopcontract?
Een voorlopig koopcontract of koopovereenkomst huis gebruik je bij de verkoop van je huis of appartement. Daar komt bij dat de notaris het voorlopig koopcontract gebruikt om de zogenaamde akte van levering op te stellen en de bank het contract nodig heeft voor de hypotheek van de koper.