Inhoudsopgave
Heeft een zelfstandige recht op een werkloosheidsuitkering?
Als zelfstandige in hoofdberoep betaal je elk kwartaal een sociale bijdrage. Zoals je weet, behoort een werkloosheidsuitkering niet tot je rechten als zelfstandige. Je kan enkel recht hebben op een werkloosheidsuitkering als je al in loondienst werkte. Als werknemer bouw je dat recht wel op.
Wie heeft recht op Overbruggingsrecht?
Wie tijdens de periode 1 januari tot en met 31 december 2021 geconfronteerd wordt met een aanzienlijke daling van het omzetcijfer als gevolg van de COVID-19-crisis, kan recht hebben op een financiële uitkering in het kader van de tijdelijke crisismaatregel ‘Overbruggingsrecht bij omzetdaling’ (pijler 2 van de nieuwe …
Hoeveel mag je verdienen springplank naar zelfstandige?
Met springplank naar zelfstandige is je maximum inkomen 4536,48 euro (netto belastbaar jaarinkomen). Als je je volledige werkloosheidsuitkering wil ontvangen, mag je dus met springplank naar zelfstandige niet meer verdienen dan het maximum inkomen.
Wat mag de werkloosheidsuitkering?
Dat mag in principe niet. Wat wél mag, is onder bepaalde voorwaarden als werkloze een zelfstandig bijberoep opstarten, en intussen je werkloosheidsuitkering behouden. Voldoe je niet aan de voorwaarden, kan de RVA je nog wel toestaan om een bijberoep voort te zetten dat je al had toen je nog niet werkloos was.
Wat is het loon van de werkloosheidsuitkering?
Het bedrag van uw werkloosheidsuitkering (opent in nieuw venster) is afhankelijk van. het loon dat u verdiende toen u werkte; uw gezinssituatie (alleenwonend, samenwonend of samenwonend met gezinslast). uw beroepsverleden. Volledig werklozen ontvangen tijdens de eerste drie maanden werkloosheid 65% van hun laatst verdiende loon.
Wanneer moet je als zelfstandige aan de slag gaan tijdens de volledige werkloosheid?
Sinds 1 oktober 2016 is het toegestaan om als zelfstandige aan de slag te gaan tijdens een periode van volledige werkloosheid. Je moet dit als werkloze wel aangeven via het formulier C1C et je bent verplicht om als werkzoekende ingeschreven te zijn en beschikbaar te blijven op de arbeidsmarkt.