Hoe ver van te voren moet je je pensioen aanvragen?

Hoe ver van te voren moet je je pensioen aanvragen?

Dat kan op zijn vroegst zes maanden voordat u met pensioen wilt gaan. U kunt uw ouderdomspensioen van PFZW al laten ingaan vijf jaar voordat uw AOW van de overheid ingaat. U kunt er voor kiezen om (een deel van) uw ouderdomspensioen pas na uw AOW in te laten gaan.

Hoe kom ik aan een Toekenningsbesluit AOW?

In het toekenningsbesluit staat informatie over de hoogte van de uitkering en de periode waarin u de uitkering krijgt. Uw adviseur verwerkt deze informatie in uw adviesrapport. Waar vindt u het? Een print van het toekenningsbesluit kunt u maken via de websites van de Sociale Verzekeringsbank of het UWV .

Wanneer moet je met pensioen gaan?

In onze regeling gaat je pensioen standaard in als je 67 jaar bent. Dat heet de ‘pensioenleeftijd’. Je kiest zelf wanneer je met pensioen gaat. Je kunt je pensioen op zijn vroegst vanaf je 55ste laten ingaan. Je moet je pensioen dan wel helemaal laten ingaan. Je kunt vanaf je 60ste voor een deel met pensioen gaan en voor een deel blijven werken.

Wanneer kan je met pensioen gaan vanaf je 65ste?

Je kan met pensioen gaan vanaf je 65ste. Vanaf 2025 zal je met pensioen kunnen gaan vanaf je 66ste en vanaf 2030 vanaf je 67ste. Je kan ook een vervroegd pensioen krijgen. Je moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Hoe kun je de pensioenleeftijd berekenen?

Wil je de pensioenleeftijd berekenen? Je kunt dat eenvoudig doen, aan de hand van je geboortedatum. Wij passen de wettelijke regels voor de pensioenleeftijd toe, op basis waarvan je bijvoorbeeld kunt berekenen hoe lang je nog door dient te werken. Voorheen kon je standaard met 65 jaar met pensioen, dat is sinds 2016 niet meer het geval.

Wanneer kun je met pensioen wanneer je 66 jaar en 4 maanden bent?

In dat geval kun je met pensioen wanneer je 66 jaar en 4 maanden bent. Dat betekent dat je bijna anderhalf jaar langer door dient te werken. Een ieder die jonger is dient nog langer door te werken. In ieder geval tot de nieuwe pensioenleeftijd van 67 jaar en waarschijnlijk nog langer, op basis van de levensverwachting tegen die tijd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven