Welke reiskosten kan je werkgever vergoeden?

Welke reiskosten kan je werkgever vergoeden?

Als je recht hebt op een reiskostenvergoeding, dan kan je werkgever kiezen tussen belastingvrij vergoeden van: De reiskosten die je gemaakt hebt. Het aantal gemaakte kilometers tot maximaal € 0,19 per kilometer.

Wat zijn de reis- en verblijfkosten?

Reis- en verblijfkosten bestaan uit kosten voor onder andere vluchten, openbaar vervoer, taxi’s, gebruik eigen auto of auto van de zaak, overnachtingen, maaltijden, eten en drinken met zakelijke relaties. En er zijn er nog veel meer!

Wat is de belastingvrije reiskostenvergoeding?

De Belastingdienst staat werkgevers toe om aan werknemers met een eigen vervoermiddel belastingvrij een reiskostenvergoeding uit te keren. Dit kan belastingvrij tot een maximum van maximaal 19 cent per gereden kilometer, daarboven is het belast met loonbelasting. Er geldt vanuit de overheid geen maximum voor het aantal kilometers.

Wat zijn de belaste onkostenvergoedingen?

Sommige onkostenvergoedingen worden volledig tot het loon gerekend. Over deze belaste onkostenvergoedingen worden loonbelasting en premies volks- en werknemers­verzekering ingehouden en afgedragen. Buiten het loon (vergoeding voor gewerkte uren) zul je als werkgever niet vaak met belaste onkostenvergoedingen te maken krijgen.

Wat zijn de onkostenvergoedingen?

Onkostenvergoedingen gelden in principe als indirecte loonkosten. Uitzondering hierop vormen kosten waarvan aantoonbaar is dat deze tijdens de ziekte van de werknemer doorlopen. Zoals een jaarabonnement op een vaktijdschrift dat niet (tijdig) kan worden opgezegd.

Wat is een werkkostenregeling?

(link is external) (WKR) is een fiscale regeling die de oude regelingen voor vergoedingen en verstrekkingen vervangt. Binnen de werkkostenregeling behoort alles wat je aan een werknemer verstrekt of vergoedt tot het loon. Het gaat dan niet alleen om loon in geld, maar ook om loon in natura.

Wanneer mag u de reiskostenvergoeding veranderen?

Dit kan tot 5 jaar nadat u de reiskostenvergoeding had moeten krijgen. Eenzijdige wijziging. In uw contract kan staan dat de werkgever zonder uw toestemming uw arbeidsvoorwaarden mag wijzigen. Hij mag dan uw reiskostenvergoeding veranderen als hij een zwaarwegend bedrijfsbelang heeft.

Hoe voorkom je reiskostenvergoeding in je sollicitatiegesprek?

Zorg dan ervoor dat je zelf erover onderhandelt in je sollicitatiegesprek, zodat de vergoeding in je contract wordt opgenomen. Is de uitkomst dat je geen reiskostenvergoeding krijgt, dan is er altijd nog zoiets als reisaftrek openbaar vervoer van de Belastingdienst. Onder bepaalde voorwaarden kun je dan een bedrag van je inkomen aftrekken,

Wat is het recht op reiskostenvergoeding met OV-jaarkaart?

Recht op reiskostenvergoeding met ov-jaarkaart. Je werkgever mag je ook een ov-jaarkaart of een ander ov-abonnement ter beschikking stellen. Als je deze regelmatig gebruikt om naar je werk te reizen is het een onbelaste vergoeding, zelfs als je de kaart vaak privé gebruikt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven