Wat moet er ondernomen worden om met scheiding van goederen te kunnen trouwen?

Wat moet er ondernomen worden om met scheiding van goederen te kunnen trouwen?

Gehuwden die voor een scheiding van goederen of voor een wettelijk stelsel met aanpassingen kiezen, moeten bij de notaris een huwelijkscontract laten opstellen. Daarin leggen ze vast wie eigenaar is van welke goederen en hoe daarmee wordt omgesprongen.

Wat is huwelijk onder wettelijk stelsel?

Onder het wettelijk stelsel geldt een scheiding van goederen met gemeenschap van aanwinsten. Dat betekent dat de partners zelf hun eigen vermogen beheren, terwijl zij samen het gemeenschappelijke vermogen beheren. Het wettelijk stelsel is automatisch van kracht, tenzij de echtgenoten hun vermogen anders verdelen.

Wat houdt scheiding van goederen in?

In een stelsel van scheiding van goederen blijven de huwelijkspartners financieel volledig onafhankelijk van elkaar. Jouw inkomsten en die van je partner blijven van elkaar gescheiden. In dat stelsel bestaan er slechts twee vermogens: de eigen vermogens van de partners. Er bestaat géén gemeenschappelijk vermogen.

Wat erf je bij scheiding van goederen?

Een koppel dat huwt met scheiding van goederen behoudt tijdens het huwelijk twee vermogens: het eigen vermogen van de man en dat van de vrouw. De nalatenschap van de vrouw bestaat uit de helft van het bezit ‘in onverdeeldheid’ en haar eigen vermogen. …

Wat is een huwelijkscontract met Keuzebeding?

Een keuzebeding is een clausule in het huwelijkscontract op grond waarvan de langstlevende echtgenoot na het overlijden van de eerste echtgenoot kan kiezen welke goederen hij of zij nog bij zich wil houden en welke goederen reeds de kinderen of de andere erfgenamen mogen toekomen.

Hoeveel vermogens zijn er in het wettelijk stelsel?

Het wettelijk stelsel van gemeenschap is automatisch van toepassing wanneer de echtgenoten geen huwelijkskontrakt sluiten. In het wettelijk stelsel zijn er 3 vermogens: een gemeenschappelijk vermogen en het eigen vermogen van ieder der echtgenoten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven