Hoeveel verdient Kraamzorg per uur?

Hoeveel verdient Kraamzorg per uur?

Salaris gediplomeerd kraamverzorgster Het salaris in schaal 35 schommelt tussen de € 12,00 en € 18,00 bruto per uur. Ben je een beginnende kraamverzorgende en 21 jaar oud, dan verdien je bij Kraamzorg de Waarden minimaal € 1.979,00 bruto wat neerkomt op € 1.700,00 netto (bij een dienstverband van 100%).

Is er veel vraag naar Kraamzorg?

Er is op het moment veel vraag naar Kraamverzorgers. Naarmate je meer werkervaring opdoet is het denkbaar dat je takenpakket wordt uitgebreid.

Hoeveel verdien je als ZZP Kraamzorg?

Met inzet in de gezinnen die bij onze kraamzorgbureau ingeschreven zijn werk je met een vast tarief van € 38 per uur. Je krijgt per elk client opdrachtovereenkomst. Na afloop van de zorg stuur je ons volledige zorg dossier en jouw factuur.

Wat voor opleiding heb je nodig om kraamverzorgster te worden?

De branche-erkende opleiding of MBO-opleiding Kraamzorg (of: Kraamverzorgende) op MBO-niveau 3 is de perfecte studie voor jou als je wilt werken met pasgeborenen, hun moeders en het gezin.

Wat verdient verzorgende niveau 3 netto?

Salarisindicaties

Niveau minimaal maximaal
Niveau 1 – zorghulp € 1.510 € 2.405
Niveau 2 – helpende € 1.575 € 2.535
Niveau 3 – verzorgende € 1.788 € 2.950
Niveau 4 – verpleegkundige € 1.840 € 3.155

Is de opleiding kraamzorg moeilijk?

Als de lesstof je maar intereseert is het juist boeiend, tuurlijk moet je leren voor de examens maar het is wel leuk !! Pittig valt op zich wel mee, ook omdat je na 6 weken al de praktijk in gaat door dingen tedoen die je hebt geleerd blijft de lesstof toch beter hangen.

Waaruit bestaat het beroep van een kraamverzorgende?

Als kraamverzorgende richt je je op de ondersteuning, instructie en voorlichting aan het gezin. Je kunt als kraamverzorgende bij de (thuis)bevalling aanwezig zijn. Je assisteert dan de verloskundige. Vaak heet je functie dan partusassistent (partus betekent bevalling).

Wat zijn de werktijden in de kraamzorg?

Wat zijn de werktijden van een kraamverzorgster? Een kraamverzorgster werkt gemiddeld van 09:00 uur ’s ochtends tot ongeveer 15:00 uur ’s middags. In overleg kan daarvan afgeweken worden.

Hoeveel kost de kraamzorg?

Bij kraamzorg geldt er in bepaalde gevallen een eigen bijdrage: Voor kraamzorg thuis geldt een wettelijke eigen bijdrage van 4,70 euro per uur (2022). Voor kraamzorg in het ziekenhuis (zonder medische noodzaak) geldt een eigen bijdrage van 19 euro per dag (voor het kind) en 19 euro per dag (voor de moeder).

Wat is een kraamverzorger?

Wat is een Kraamverzorger? Een Kraamverzorger assisteert een verloskundige bij de bevalling van baby’s en begeleidt of ondersteunt naderhand gedurende enkele dagen de ouders met het huishouden.

Wat verdient een kraamverzorger in loondienst?

Wat verdient een Kraamverzorger in loondienst? Startsalaris zonder ervaring ongeveer € 1.700 bruto per maand. Gemiddeld salaris ongeveer € 2.100 bruto per maand. Salaris met meer dan tien jaar ervaring ongeveer € 2.500 bruto per maand.

Wat is het startsalaris van een kraamverzorgster?

Het startsalaris van een kraamverzorgster licht rond de 1.400 euro bruto per maand. Je komt hierbij net van school en je leert jezelf wegwijs in dit vakgebied. Naarmate je meer ervaring krijgt, ga je al snel naar een salaris van 1.900 bruto per maand. Een ervaren kraamverzorgster heeft een gemiddeld maandsalaris van 2.400 euro per maand.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven