Kan ik mijn contract tussentijds opzeggen?

Kan ik mijn contract tussentijds opzeggen?

U kunt een tijdelijk contract niet zomaar voor de einddatum opzeggen. Uw werkgever mag dit ook niet doen. Opzeggen voor de einddatum mag alleen tijdens de proeftijd en daarna alleen als u daarover in het contract afspraken heeft gemaakt met uw werkgever (dit heet ook wel: tussentijds opzeggen).

Hoeveel maanden opzegtermijn detailhandel?

Samen met uw werknemer kunt u schriftelijk een langere termijn afspreken. Een kortere termijn mag alleen als dat vastgelegd is in de cao. Voor de werknemer geldt volgens de wet een opzegtermijn van 1 maand.

Hoeveel maanden opzeg bij ontslag?

Opzegtermijn bij ontslag door werkgever

Anciënniteit Opzegtermijn
Minder dan 3 maanden 1 week
Tussen 3 maanden en minder dan 4 maanden 3 weken
Tussen 4 maanden en minder dan 5 maanden 4 weken
Tussen 5 maanden en minder dan 6 maanden 5 weken

Wat is de opzegtermijn van een contract?

Leveranciers zijn namelijk wettelijk verplicht om de duur van de overeenkomst in het contract te vermelden. Heeft het contract geen einddatum, dan moet er minstens vermeld staan hoe je het contract kan opzeggen en hoe lang de opzegtermijn is. Die opzegtermijn moet redelijk zijn (max. enkele maanden).

Is contract opzeggen schriftelijk?

Een contract opzeggen kan schriftelijk, soms telefonisch en in sommige gevallen via de website van de instantie. Hieronder staan 4 voorbeeld brieven wanneer een contract schriftelijk wordt opgezegd. In deze voorbeelden gaat het om een contract van de leesportefeuille, een mobiele telefoon contract, een arbeidsovereenkomst en een huurcontract.

Wanneer kan je de arbeidsovereenkomst opzeggen?

Als je bent tewerkgesteld in een programma tot opslorping van de werkloosheid kan je de arbeidsovereenkomst opzeggen mits een opzegtermijn van 7 dagen. Tijdens de periodes van tijdelijke werkloosheid om economische redenen kan je ontslag nemen zonder opzegtermijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven