Wat betekent bezwaar aantekenen?

Wat betekent bezwaar aantekenen?

Een bezwaar is het gebruik maken van een ingevolge een wettelijk voorschrift bestaande bevoegdheid, om een voorziening tegen een besluit te vragen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen.

Wat is een toetst ex nunc?

Bij een ex nunc-toetsing baseert de rechter zijn beslissing op feiten en omstandigheden zoals die op dat moment bestaan.

Hoe stuur je een bezwaarschrift?

Zet in uw bezwaarschrift ten minste:

  1. tegen welk besluit u bezwaar maakt;
  2. de datum en het kenmerk van het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur bij voorkeur een kopie mee);
  3. uw naam, adres en woonplaats;
  4. waarom u bezwaar maakt;
  5. uw handtekening.

Wat is een bezwaarschrift?

Een bezwaarschrift is het schriftelijk stuk waarmee een besluit van een bestuursorgaan wordt aangevochten. Door het indienen van een bezwaarschrift wordt een bestuursrechtelijke procedure begonnen.

Wat zijn de eisen van het bezwaarschrift?

De eisen zijn limitatief. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en dient naam en adres van de bezwaarmaker te bevatten, er moet worden aangegeven waartegen bezwaar wordt gemaakt, waarom er bezwaar wordt gemaakt en het moet gedateerd zijn. De wet stelt niet de eis dat het bezwaarschrift in het Nederlands (of Fries) moet zijn gesteld.

Wat is de bezwaartermijn?

Een bezwaartermijn is de termijn waarbinnen een belanghebbende in bezwaar kan gaan tegen een besluit van een bestuursorgaan. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt in beginsel zes weken zo bepaalt artikel 6:7 Algemene wet bestuursrecht (Awb). 1.1.

Wat is een overschrijding van de bezwaartermijn?

Overschrijding van de bezwaartermijn heeft tot gevolg dat het bezwaar niet-ontvankelijk wordt verklaard (artikel 6:6 sub a Awb). Een dergelijke niet-ontvankelijkheidsverklaring leidt er vervolgens toe dat het bezwaarschrift niet in behandeling wordt genomen door het overheidsorgaan. 4.1.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven