Is de huurovereenkomst drie jaar of minder opgezegd?

Is de huurovereenkomst drie jaar of minder opgezegd?

Een huurovereenkomst van drie jaar of minder kan door geen enkele partij eenzijdig vervroegd opgezegd worden, ook niet door de eigenaar om zijn bloedverwanten in te woning te laten wonen. Beide partijen kunnen wel opzeggen tegen het einde van de afgesproken korte duurtijd (drie jaar of minder) met een opzegtermijn van drie maanden.

Wanneer heeft de huurder recht op een opzegvergoeding?

Als de huurder de huurovereenkomst beëindigt tijdens de eerste driejarige periode, heeft de verhuurder recht op een opzegvergoeding van 3, 2 of 1 maand huur naargelang het contract een einde neemt in het eerste, tweede of derde jaar. De vergoeding wordt verrekend bij de vrijgave van de huurwaarborg op het einde van de huur.

Is een huurovereenkomst voortijdig beëindigen?

Een huurovereenkomst voortijdig beëindigen als huurder of verhuurder. Een huurovereenkomst voortijdig beëindigen als huurder of verhuurder Bij de huur van een woning zijn zowel huurder als verhuurder gebonden aan het huurcontract, dat uitstippelt voor welke duurtijd de overeenkomst is aangegaan.

Wanneer kan de huurder een overeenkomst beëindigen?

De huurder kan altijd (best schriftelijk) met de verhuurder overeenkomen om de overeenkomst in onderling akkoord te beëindigen. De huurder kan een huurovereenkomst van 9 jaar op ieder tijdstip beëindigen door eenvoudig een opzeg te geven. Hij moet een opzegtermijn van 3 maanden in acht nemen.

Wanneer eindigt een huurovereenkomst voor bepaalde tijd?

Huurovereenkomst voor bepaalde tijd. Een huurovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt niet automatisch als de periode verstreken is waarvoor de huurovereenkomst is aangegaan. De huurder krijgt namelijk huurbescherming. Indien de verhuurder de huurovereenkomst voor bepaalde tijd wil beëindigen, dan dient hij deze op te zeggen.

Wat is een hospita huurovereenkomst?

Hospitahuur is een huurovereenkomst van een kamer of een etage, die deel uitmaakt van een woning waarin de verhuurder zelf ook woont. Voor huurders die van een hospita huren, geldt de eerste 9 maanden geen huurbescherming. Dit betekent dat de hospita zonder opgaaf van redenen de huur mag opzeggen. Hierbij geldt een opzegtermijn van 3 maanden.

Wat is de huurtermijn van een huurovereenkomst?

3 maanden huur indien de huurovereenkomst na verloop van de opzegtermijn eindigt tijdens het eerste jaar; 2 maanden huur indien de huurovereenkomst na verloop van de opzegtermijn eindigt tijdens het tweede jaar; 1 maand huur indien de huurovereenkomst na verloop van de opzegtermijn eindigt tijdens het derde jaar.

Wanneer is het einde van de huurovereenkomst afgesloten?

Het overlijden van de huurder maakt niet meteen een einde aan de huurovereenkomst: Huurcontracten afgesloten vanaf 1 januari 2019 (Vlaams Woninghuurdecreet): De overeenkomst eindigt automatisch op het einde van de tweede maand na het overlijden. De erfgenamen betalen dan de huur plus een vergoeding van een maand huur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven