Inhoudsopgave
Wat is het eigendomsrecht van een mede-eigenaar?
Iedere mede-eigenaar heeft een deel in het eigendomsrecht, hij mag zijn deel met hypotheek belasten maar bij beslag heeft de schuldeiser het recht om een verdeling te vorderen en tussen te komen. Voorbeeld: een nalatenschap die openvalt waardoor meerdere erfgenamen eigenaar worden van een goed.
Wat is het begrip eigendom in de wet?
Eigendom is geregeld in Boek 5 van het Nederlandse Burgerlijk Wetboek . Artikel 1, eerste lid luidt: Eigendom is het meest omvattende recht dat een persoon op een zaak kan hebben. Bij een goed dat geen zaak is, wordt in de wet het begrip eigendom meestal niet gebruikt, maar in plaats daarvan het begrip vermogensrecht.
Hoe kunt u eigendomsinformatie afnemen?
U kunt Eigendomsinformatie via Kadaster-on-line of KIK Inzage afnemen. Hiervoor hebt u een abonnement op Mijn Kadaster nodig. Meer informatie over inzage in de Basisregistratie Kadaster vindt u op de pagina BRK Inzage.
Wanneer Vraagt u naar de eigendomsakte van uw woning?
Als u een woning wilt verkopen, dan vraagt een taxateur of makelaar naar de eigendomsakte, ter inzage en ter controle. Het is van belang dat u deze dan bij de hand hebt. Is dit niet het geval, dan kunt u bij Kadasterdata de eigendomsakte van uw woning opvragen.
Wat is een eigendomstitel?
Je bent wettelijk verplicht om een eigendomstitel, keuringsverslag van de elektrische installatie, een energieprestatiecertificaat (EPC) en een postinterventiedossier (PID) af te leveren bij verkoop. Bij oudere woningen is het PID een verzameling van facturen van renovaties.
Wat staat er in de eigendomsakte?
Wat staat er in de eigendomsakte? De eigendomsakte is dus een afschrift van de akte van levering. De informatie die u hierin vindt, is dezelfde als in de akte van levering. De eigendomsakte is een overzicht van alle afspraken die zijn gedaan tussen de kopende en verkopende partij. Dit kunnen nieuwe afspraken zijn of overeenstemmingen,