Is parallel import verboden?

Is parallel import verboden?

Wilt u producten van een geregistreerd merk buiten de Europese Economische Ruimte (EER) importeren? Dan mag u die alleen verkopen als u daarvoor toestemming heeft van de merkhouder. Anders maakt u merkinbreuk. Importeren zonder toestemming heet parallelimport en dat is verboden.

Wat is parallel importeren?

Als een geneesmiddel wordt geïmporteerd uit andere Europese landen, wordt dit parallelimport genoemd. Bij parallelimport wordt het medicijn in Nederland op de markt gebracht door een importeur die niet door de oorspronkelijke vergunninghouder is aangewezen.

Hoe werkt parallel import?

Wat is de betekenis van parallelimport? De betekenis van parallel import, of grijze markt, is legale handel in producten via alternatieve verkoopkanalen waarbij gebruik wordt gemaakt van prijsverschillen tussen landen en de verkopers over het algemeen geen band hebben met de originele fabrikant van de goederen.

Wat is parallelimport auto?

Parallelimport is feitelijk niets meer of minder dan het importeren van gebruikte auto’s, vaak ook relatief jonge auto’s. In 2019 zijn er 267.000 auto’s geïmporteerd onder de noemer parallelimport. Nagenoeg al deze auto’s worden voor de BPM als ‘gebruikte auto’ gekwalificeerd.

Wat is een parallel geneesmiddel?

Parallel import Parallel geneesmiddelen zijn originele geneesmiddelen die in EU-landen worden geproduceerd en vervolgens ergens anders in de EU op de markt worden gebracht voor een lagere prijs.

Hoe werkt het invoeren van een auto?

Zelf een auto importeren in 5 stappen

  1. Keuring*/kentekenonderzoek bij de RDW.
  2. Afgifte belastingaangifte voor de verschuldigde rest-BPM.
  3. Na ontvangst belastingaanslag deze direct betalen.
  4. Na ontvangst kenteken (ca een week na betalen BPM) kentekenplaten laten maken.

Wat is parallelle distributie?

Onder parallelle distributie verstaat men dat een diergeneesmiddel vergund via centrale procedure na notificatie bij het Europees Geneesmiddelenbureau (European Medicines Agency, EMEA) parallel gedistribueerd kan worden tussen de lidstaten van de Europese Unie, en dit onafhankelijk van de houder van de vergunning voor …

Waar moet je opletten bij het kopen van een import auto?

Zelf controleren of importauto betrouwbaar is?

  • Check de catalogusprijs en het BPM bedrag op de site van het RDW;
  • Vraag een rapport aan op basis van het chassisnummer;
  • Laat een aankoopkeuring uitvoeren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven