Hoe bouw je ATV-dagen op?

Hoe bouw je ATV-dagen op?

Bij Arbeidstijdverkorting (atv) of Arbeidsduurverkorting (adv) werk je iedere week meer uren dan in je contract staat. Volgens je contract werk je bijvoorbeeld 38 uur per week, maar in werkelijkheid werk je 40 uur per week. Je bouwt dan 2 adv-uren per week op.

Kan ik ADV-dagen laten uitbetalen?

Soms worden je adv of atv-uren toch als loon uitbetaald. Anders dan bij vakantiedagen mag dat bij deze extra vrije uren wel. Je werkgever kan dat bijvoorbeeld doen door een toeslag op je loon te betalen. Of door die uren uit te betalen en daarbij te rekenen met een bepaald procent van jouw maandloon.

Wat kan je met ATV uren?

Atv-dagen zijn roostervrije dagen die je werknemers kunnen opbouwen in het kader van arbeidstijdverkorting (atv). Als je werknemer meer uren werkt dan in het arbeidscontract staat, kan hij deze uren opsparen. De opgebouwde atv-uren mag hij vervolgens opnemen als een roostervrije dag.

Waarom heb je geen recht op ATV en Adv?

Je hebt geen recht op atv- en adv. Vakantiedagen zijn in de wet geregeld. Het recht op adv- of atv-dagen niet. Afspraken hierover vind je in je cao of bedrijfsregeling. Er kan bijvoorbeeld in je cao staan, of je die uren vrij mag opnemen. Of dat je werkgever ze in het rooster verwerkt.

Waarom zijn ATV-dagen verplicht?

Verder verschillen adv-dagen nauwelijks van atv-dagen. 4. Zijn atv-dagen verplicht? Dat hangt ervan af. Hoewel werknemers geen wettelijk recht hebben op atv-dagen, kan een eventuele verplichte cao wel bepalingen hierover bevatten. Verlof bestaat in allerlei soorten en maten, zoals zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof en calamiteitenverlof.

Hoe vervallen ATV-dagen?

Atv-dagen vervallen vaak bij het ontslag van een werknemer. Het is niet gebruikelijk om ze uit te betalen. Controleer de bepalingen hierover in je cao, het personeels­handboek of het individuele arbeidscontract met je werknemer.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven