Inhoudsopgave
Hoe is het christendom ontstaan?
Hoe is het christendom ontstaan. Het christendom is ontstaan uit het Jodendom, de eerste monotheïstische godsdienst. Tijdens het heerschap van keizer Augustus werd Jezus van Nazareth geboren, in het jaar nul.
Waar kwamen de eerste christenen bijeen?
De eerste christenen kenden geen kerken maar kwamen bijeen op iedere geschikte plaats. De Grot van Sint Petrus nabij Antiochië is daarvan een voorbeeld. Pas na enkele eeuwen werden gebouwen speciaal voor de eredienst gebouwd. De oudste bekende kerk is de Huiskerk van Dura Europos in het oosten van Syrië uit de eerste helft van de derde eeuw.
Wanneer kwam het einde aan het christendom in het Romeinse Rijk?
In het Romeinse rijk kwam er een einde aan de christenvervolgingen van Diocletianus (303-305) en Galerius (305-311). Tijdens de regering van Constantijn de Grote werd in het edict van Milaan (313) godsdienstvrijheid toegestaan. In feite werden vanaf dat moment de andere godsdiensten dan het christendom benadeeld.
Wat zijn de regels van het christendom?
De regels van het Christendom.. De tien geboden Tien regels waar iedere christen zich aan moet houden zijn: 1. Er is maar één God. 2. Je mag geen andere goden dienen. 3. Je mag de naam van God niet zomaar gebruiken. 4. De laatste dag van de week is een rustdag. 5. Eer je vader en je moeder. 6.
Wat is de kerk in christendom?
Kerk. Sinds het begin van het christendom hebben christenen de gewoonte om zondag naar de kerk te gaan. De kerk is een gebedshuis waar christenen zich verzamelen om uit de Bijbel te lezen en te zingen uit de Psalmen. Jezus stond op uit de dood op zondag, dus daarom worden de bijeenkomsten altijd op zondag gehouden.
Wat zijn de belangrijkste waarden van het christendom?
De belangrijkste waarden van het Christendom. De belangrijkste waarden verkregen uit de bijbel. Daarachter zijn vet gedrukt de waarden vanuit de standaard lijst van Milton Rokeach (gebruikt op deze website) geplaatst. Barmhartigheid/vergevingsgezindheid: Dit kan worden bekeken als vergevingsgezindheid of zachtaardigheid.