Inhoudsopgave
Wat ISPS?
Wat is ISPS. Om de gewenste maatregelen voor het beveiligen van schepen en havenvoorzieningen te optimaliseren is de International Ship & Port Facility Security (ISPS) Code in het leven geroepen. Dit internationale voorschrift verplicht de betrokken partijen tot nemen en naleven van maatregelen inzake de veiligheid.
Hoelang is ISPS geldig?
Vervolgens maakt de beveiligingsverantwoordelijke van de terminal (de PFSO) een beveiligingsplan op waarin alle maatregelen zijn opgenomen om te voldoen aan de ISPS code. Na goedkeuring van dit plan wordt een certificaat uitgereikt dat 5 jaar geldig is.
Waarom werd de ISPS ingevoerd?
Deze regelgeving, International Ship and Port Security-code (ISPS) genaamd, is per 1 juli 2004 wereldwijd in alle zeehavens ingevoerd. De doelstelling van de ISPS-code is om het beveiligingsniveau in zeehavens dusdanig te verhogen dat het vergelijkbaar is met de beveiliging op luchthavens.
Wat doet een PFSO?
De PFSO zal belast zijn met het toezicht op het naleven van de gestelde de beveiligingsmaatregelen. De PFSO fungeert tevens als liaison tussen de CSO en de SSO aan boord van schepen.
Wie is de PFSO?
De Port Facility Security Officer is vanuit de organisatie belast met het toezicht op het naleven van de gestelde veiligheidsmaatregelen. De PFSO is tevens de schakel tussen organisatie, havenautoriteiten, overheden, hulpdiensten, rederijen, scheepsagenten en de scheepsbeveiligingsbeambten.
Wat doet een Havenbeveiliger?
Als havenbeveiliger ben je meestal verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden, zoals het controleren van bezoekers en het houden van toezicht op de aanwezige goederen. Buiten het bewaken van goederen kan een havenbeveiliger ook toezicht houden op andere zaken, zoals mogelijk terrorisme of illegale immigranten.
Wat is PFSP?
Havenvoorzieningen met een laad- en loskade die schepen ontvangen die ISPS plichtig zijn moeten een beveiligingsplan maken. Dit plan wordt gemaakt op basis van een risicoanalyse.
Wat moet je doen om beveiliger te worden?
Belangrijke competenties van medewerkers werkzaam in de beveiliging
- Communiceren. • Mondelinge communicatie. • Overwicht. • Samenwerken.
- Sturen, begeleiden en leiding geven. • Besluitvaardigheid. • Leidinggeven.
- Persoonlijke effectiviteit. • Integer. • Stressbestendig.
- Analyserend vermogen. • Inventief. • Analytisch vermogen.
Wat heeft een beveiliger bij zich?
Een beveiliger heeft dezelfde bevoegdheden als elke andere burger. Het geweldsmonopolie ligt bij de overheid. Het gebruik van geweld door andere organisaties en/of personen is verboden. Dit brengt ook met zich mee dat het dragen van wapens door particuliere beveiligers niet is toegestaan.
Waar moet je als beveiliger voornamelijk goed op letten?
Veel werkgevers stellen de volgende eisen aan beveiligers:
- Dienstverlenende instelling.
- Goed incasserings- en inlevingsvermogen.
- Representatieve uitstraling.
- Blanco strafblad / van onbesproken gedrag.
- Neutrale houding (ten opzichte van ras, geaardheid, uiterlijk etc.)
Wat voor soorten legitimatiebewijzen zijn er in de beveiliging?
Kleuren beveiligingspassen Werk je in de beveiliging, dan ben je verplicht een legitimatiebewijs bij je te dragen met daarop gegevens zoals je naam, de naam van het bedrijf waarvoor je werkt en je vergunningsnummer.
Welke twee soorten beveiligingsbedrijven kennen we in de man beveiliging?
Soorten beveiliging
- evenementenbeveiliging.
- informatiebeveiliging.
- objectbeveiliging.
- persoonsbeveiliging.