Welke vissen zitten er in de Middellandse Zee?
Dit zijn vissen met delicaat wit vlees, de bron van vele heerlijke recepten: Middellandse Zeebaars (in de Atlantische Oceaan zeebaars genoemd), zeebrasem, tong, lodde, zeeduivel, zeeduivel (zeeduivel genoemd als hij zijn kop verliest), heek, zeebarbeel…
Wat is Zeesnot?
Het zeesnot is een smurrie van organisch materiaal en wordt geproduceerd door algen, zoals diatomeeën en dinoflagellaten [5]. Algen behoren tot het fytoplankton van de zee, kleine plantjes die zuurstof produceren door fotosynthese. Fytoplankton vormt voedsel voor veel zeedieren.
Wat is de Middellandse Zee?
De Middellandse Zee is gelegen tussen Zuid-Europa, West-Azië en Noord-Afrika. De zee is 3850 km lang en heeft een gemiddelde breedte van 600 km.
Is de Middellandse Zee verbonden met de Rode Zee?
De Middellandse Zee is via de Straat van Gibraltar (tussen Spanje en Marokko) verbonden met de Atlantische Oceaan en via de Bosporus met de Zwarte Zee. De verbinding met de Rode Zee is een kunstmatige en verloopt via het Suezkanaal dat in Egypte ligt. De Middellandse Zeekust wordt begrensd door in totaal 21 landen.
Wat zijn de grenzen aan de Middellandse Zee?
Landen die aan de Middellandse Zee grenzen zijn: in het noordwesten en noorden: Spanje, Frankrijk, Monaco, Italië, Slovenië, Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Albanië. in het noordoosten en oosten: Griekenland, Turkije, Syrië, Libanon, Israël en Palestina. aan de zuidzijde: Egypte, Libië, Tunesië, Algerije en Marokko.
Wat is het zoutgehalte in de Middellandse Zee?
De Middellandse Zee heeft een hoger zoutgehalte, toenemend van west naar oost, met in het oostelijk deel circa 39‰. De Rode Zee heeft met 41 tot 42‰ het hoogste zoutgehalte voor open zeeën. In enkele gesloten zeeën wijkt het zoutgehalte sterk af van dat van de open zeeën.